Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jonne Brygger -show Rantasalmella – Jokipojat löi jälleen SaPKon

29.08.2019

Jokipojat nappasi myös torstai-iltana arkkivihollisensa SaPKon päänahan kaatamalla pässipaidat Rantasalmen Urheilijoiden 40-vuotisjuhlaottelussa maalein 6–3. Ärjypaitojen hahmona hääräsi tehot 3+1 tehtaillut Jonne Brygger.

Mestis-kauteen valmistautuvat Jokipojat ja SaPKo iskivät yhteen torstai-illan kiekkokarnevaalissa Rantasalmella.

Jokipojat lähti kamppailuun ilman kärkipelaajiaan Esa Lehikoista, Lassi Raitasta, Joonas Larinmaata, Tatu Kokkolaa ja Matias Varttista. Keskiviikkona huilanneille annettiin näyttöpaikkoja ja nuoret pelaajat vastasivatkin välittömästi huutoon.

Tahtipuikkoa heilutti vasta 19-vuotias hyökkääjä Jonne Brygger, joka taikoi hattutempun ja saalisti lisäksi yhden syöttöpisteen. Lisäksi maaliverkkoa heiluttivat Saku Kivinen, Oskari Seppälä ja Teemu Siironen (1+1). Kasvattajaseuransa hallissa pelannut Erno Räisänen ja Suomen mestaruuden viime keväänä HPK:n kanssa voittanut Jaakko Kuusisto keräsivät tehot 0+2 mieheen.

Jokipoikien maalissa ensiesiintymisensä tehnyt sensaatiovahti Dominik Salama pysäytti 27 kiekkoa ja tilastoihin merkittiin heti debyytistä voittopeli.

SaPKon maaleista vastasivat Tino Siren, Julius Marva ja Juuso Walli. Maalissa Roope Urpolahdelle kirjattiin 24 torjuntaa.

Jokipoikien harjoituskausi jatkuu ensi viikolla Suomen Cupin -otteluilla. Otteluohjelma varmistuu viikonlopun aikana.

Päävalmentaja Joni Petrellin kommentit illan ottelusta: 

"Olen tulokseen erittäin tyytyväinen. Toisesta erästä eteenpäin pelattiin hyvin. Kaukalo oli pieni, eikä mitään hienouksia kyllä pelissä nähty. Nuorten pelaajien otteet ilahduttivat. Jonnen onnistumiset ovat hieno asia, ja hän on tärkeä palanen meille. Seurasin hänen pelejään paljon viime kaudella. Se työmoraali ja luonne vakuutti. Tällä pojalla ei pissa nouse päähän, vaikka kolme maalia teki. Olemme pelanneet merkityksellisiä pelejä koko ajan ja saaneet tietoa näistä pelaajista, mutta onhan se hienoa päästä pelaamaan Suomen Cupia seuraavaksi"

SaPKo–Jokipojat 3–6 (1–1, 0–4, 2–1)

2.10 0–1 Jonne Brygger (Teemu Siironen, Erno Räisänen)

2.45 1–1 Tino Siren (Joonas Savolainen, Bernard Isiguzo)

31.43 1–2 Saku Kivinen (Tatu Pulkkinen, Miro Väänänen)

35.25 1–3 Oskari Seppälä (Jonne Brygger, Erno Räisänen) YV

37.11 1–4 Teemu Siironen (Jonne Tammela)

39.12 1–5 Jonne Brygger (Jaakko Kuusisto)

45.28 2–5 Julius Marva (Bernard Isiguzo, Tatu Vihavainen)

51.59 3–5 Juuso Walli (Matias Lainio, Tuomo Viitasalo)

59.55 3–6 Jonne Brygger (Jaakko Kuusisto, Jussi Tammela)

Torjunnat:

Roope Urpolahti, SaPKo 8+12+5=24

Dominik Salama, Jokipojat 7+9+10=27

Mestis