Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Kalle Kerman Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi

03.07.2020

Entinen huippukiekkoilija Kalle Kerman on valittu Joensuun Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi. 

– Kalle on jääkiekkoilijan urallaan nähnyt kiekko-organisaatioiden toimintaa Suomessa ja ulkomailla ja pystyy tähän kokemuspohjaan peilaten tuomaan uusia näkökulmia, Kiekko-Poikien toiminnan kehittämiseksi entistä ammattimaisemmalle tasolle, Joensuun Kiekko-Poikien puheenjohtaja Juha Kupiainen kertoo. 

– Kallen näkemys jääkiekkojoukkueen kehittämisestä vastaa hyvin uuden johdon ja hallituksen strategiaa ja hänellä on kaupallisen koulutuksensa pohjalta viimeisin akateeminen tieto yrityksen toiminnan johtamisesta. Manageri Jaakko Lipposen vahva paikallistuntemus ja Kallen tuoma organisaation ulkopuolinen näkökulma luovat vahvan pohjan toiminnan kehittämiselle ja joensuulaisen jääkiekkoilun tulevaisuuden kasvulle, Kupiainen jatkaa.

Kalle Kerman, 41, aloittaa Joensuun Kiekko-Poikien toimitusjohtajana. Kerman on entinen huippuhyökkääjä, joka pelasi ammattilaisena 12 kautta Suomessa ja Ruotsissa. Kerman pelasi yli 600 ottelua SaiPan, Jokereiden, KalPan, Mora IK:n ja Luleå HF:n riveissä. Kerman edusti Suomea jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2009. 

Jääkiekkouran jälkeen Kerman toimi kolme vuotta taitovalmentajana KalPan junioreissa opiskelujen ohella. Kerman opiskeli yliopistossa jo urheilu-uran aikana ja valmistui kauppatieteiden maisteriksi joulukuussa 2019. Opintojen aikana Kerman on hankkinut monipuolisen osaamisen liiketoiminnasta. Pääaineena Kermanilla oli innovaatiojohtaminen ja sivuaineena laskentatoimen ja rahoituksen opinnot. 

– Olen aina pitänyt Joensuuta kovana urheilu- ja etenkin kiekkokaupunkina, jossa ihmiset ovat intohimolla mukana kannattamassa omiaan. Uuden omistajapohjan myötä seurassa ja sen ympärillä on hyvä tekemisen meininki ja kuhina, johon hyppään innolla mukaan, Kalle Kerman kertoo. 

– Seuralla on hienot ja pitkät perinteet sekä maine hyvänä kasvattajaseurana, joka on pystynyt tuottamaan aivan valtakunnan huippupelaajia vuosien saatossa. Vahva juniorituotanto on kivijalka, jolle on hyvä rakentaa tulevaisuuden Kiekko-Poikia, Kerman sanoo. 

– Lähdemme maltilla ja pala kerrallaan rakentamaan ja kehittämään organisaatiota, jossa tavoitteena on saada toiminta kestävälle pohjalle ja taloudellisesti kannattavaksi. Lisäksi tavoitteena on saada joka vuosi kaukaloon kilpailukykyinen joukkue, josta fanit, Joensuu ja koko Pohjois-Karjala voi olla ylpeä, Kerman jatkaa. 

Mestis