Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Käsittämätön trilleri Mehtimäellä – Kokkola ja Kivinen upottivat KeuPan

26.02.2020

Jokipojat nappasi jo kahdeksannen perättäisen kotivoittonsa kaatamalla keskiviikkona KeuPa HT:n maalein 7–5. Ärjypaitojen voiton arkkitehdit olivat viisi pistettä mieheen latoneet Tatu Kokkola ja Saku Kivinen.

Jokipojat ja KeuPa HT iskivät yhteen keskiviikkona PKS Areenalla. Mehtimäen hornankattilassa nähtiin sellainen trilleri, josta puhutaan vielä Joensuun kaduilla pitkään.

– Olihan se aika hurlumheitä. Meidän ylivoima on tällä hetkellä vaarallista omiinkin jo, kypärätempun iskenyt Tatu Kokkola kiteytti.

Maestro Kokkola vietti viiden tehopisteen iltaa Saku Kivisen ohella iskemällä kolme maalia ja saalistamalla kaksi syöttöpistettä.

– Varmaan joskus junnuissa on tullut noin paljon pisteitä yhdessä pelissä, Kokkola tuumasi.

KeuPa HT vei avauserää mennen tullen, kun taas Jokipojilla oli vaikeaa saada koneita käyntiin. Keuruulaisten tähtisentteri Jesse Pelamo vei vieraat kahdella maalillaan 0–2-johtoon.

Jokipojat paransi toiseen erään peliään ja Tatu Kokkolan ylivoimalla erän viimeisellä minuutilla mielipaikaltaan pyssyttämä kavennus sytytti ärjypaidat liekkeihin.

KeuPa meni erän puolivälissä 0–3-johtoon Konsta Ketelin osumalla, Maestro Tatu Kokkola iski illan ensimmäisen ylivoimalla tarkalla laukauksellaan oikealta pointilta.

Kolmas erä tarjosi jännitystä koko rahalla, maaleja ja tunteiden vuoristorataa. Jokipojat tuli erän alussa Kokkolan ylivoimaosumalla maalin päähän. Tasoitusosuma oli Jussi Tammelan käsialaa tehot 1+3 keränneen Lassi Raitasen loistavasta syötöstä.

Saku Kivinen pommitti Jokipojat 4–3-johtoon ylivoimalla, joka oli tänään tappavan tehokasta. Tatu Kokkola siirsi maalin edestä tilanteeksi 5–3 ja heti perään Lassi Raitanen latasi viivasta 6–3-lukemat.

KeuPa ei antanut periksi, vaan tuli vielä maalin päähän viimeisen kuuden minuutin aikana Janne Väyrysen osumilla.

Saku Kivinen päästi kotiyleisön kuitenkin jännityksestä iskemällä viimeisen niitin keuruulaisten arkkuun laittamalla limpun tyhjään rysään Terry Andin tarjoilusta.

Jokipojille voitto oli jo kahdeksas perättäinen kotiyleisön edessä. Ärjypaidat jatkavat sarjassa toisena.

Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell antoi kiitosta joukkueelleen, joka osoitti vaikeasta startista huolimatta luonnetta.

– En tiedä mikä siinä on, ettei näitä voi helpommin hoitaa. KeuPa oli parempi kyllä. Ollaan puhuttu tietyistä jutuista ja ne oli tänään aivan skeidaa. Toinen erä oli huomattavasti parempi jo. Ylivoima oli tänään todella tehokas. Olemme tehneet kauden aikana monta kovaa nousua ja pystyimme siihen myös nyt. Siitä iso hatunnosto joukkueelle. Kun mietttii paljonko peli oli ensimmäisen erän jälkeen ja miten pelasimme, niin voittoon pitää olla erittäin tyytyväinen. Ollaan kotona nyt heikommallakin pelillä voitettu, mutta joko nyt olisi kuitenkin aika ottaa opiksi, Petrell pohti.

Jokipojat jatkaa taisteluaan kotiedusta perjantaina arkkivihollisemme SaPKon vieraana.

Jokipojat–KeuPa HT 7–5 (0–2, 1–1, 6–2)

17.52 0–1 Jesse Pelamo (Janne Väyrynen)

18.43 0–2 Jesse Pelamo (Joni Piipponen, Aleksi Rutanen)

31.08 0–3 Konsta Keteli (Oula Kuure, Juho Koivusaari)

39.06 1–3 Tatu Kokkola (Saku Kivinen, Lassi Raitanen) YV

42.23 2–3 Tatu Kokkola (Saku Kivinen, Taavi Tiala) YV SR

47.07 3–3 Jussi Tammela (Lassi Raitanen, Joonas Larinmaa)

51.57 4–3 Saku Kivinen (Lassi Raitanen, Tatu Kokkola) YV

52.41 5–3 Tatu Kokkola (Santeri Salmela, Saku Kivinen)