IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Kasperi Kotkaniemi valmiina ensimmäiseen Mestis-kauteensa – ”Potkimme toisiamme eteenpäin”

Kausikorttiale

Viime kaudella ensimmäiset liigaottelunsa Porin Ässissä torjunut Kasperi Kotkaniemi oli tyytyväinen debyyttiinsä Jokipoikien maalilla. Tästä veskarista kuullaan vielä kauden aikana paljon lisää.

Kiekot pysähtyvät kerta toisensa jälkeen päämäärätietoisesti ja liikkeet tolppien välissä ovat nopeita. Viime kaudella kahdeksan SM-liigaottelua Ässissä loppukaudesta torjunut Kasperi Kotkaniemi uhkuu itseluottamusta.

Lupaavan 20-vuotiaan maalivahdin debyytti Jokipoikien tolppien välissä tapahtui hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän vieraana. Kotkaniemi torjui hyvin ja ansaitsi kamppailun jälkeen valmennusjohdon kehut. Maalivahti itse oli myös tyytyväinen ensiesiintymiseensä ärjynutussa.

– Pääsin heti pelin alusta mukaan rytmiin ja se lähti hyvin rullaamaan siitä. Kokonaisuudessaan se oli hyvä debyytti, Kasperi Kotkaniemi kertaa.

Kotkaniemen perheessä jääkiekkoa eletään ja hengitetään. Kasperin isä Mika muistetaan Porin Ässien valmennuksesta ja pikkuveli Jesperi tahkosi vahvan tulokaskauden Montreal Canadiensin riveissä NHL-jäillä.

Nopeista reaktioistaan muun muassa tunnettu Kotkaniemi muodostaa Jokipojissa mielenkiintoisen maalivahtikaksikon yhdessä viime keväänä Suomi-sarjassa loistaneen Dominik Salaman kanssa.

– Muodostamme hyvän kaksikon. Potkimme toisiamme eteenpäin, Kotkaniemi sanoo.

Jokipojat on käyneet nyt pelillisiä asioita läpi jäällä kaksi viikkoa ja pelanneet yhden harjoitusottelun, josta tuloksena oli lopulta tappio voittolaukauskilpailun jälkeen. Ensi viikolla ärjypaidoilla on edessään kaksi harjoitusottelua arkkivihollista SaPKoa vastaan.

– Hyvältä on tuntunut harjoituksissa ja mukava päästä taas pelaamaan. On mukava olla täällä Joensuussa ja laittaa kausi kunnolla käyntiin, Kotkaniemi kertoo.

Kotkaniemi on yksi alkavan kauden kiistatta mielenkiintoisimmista veskarinimistä Mestiksessä. Ässien A-nuoret SM-hopealle keväällä 2017 torjunut 175-senttinen maalivahti lähtee innolla ensimmäiseen kauteensa Mestiksessä.

– Haluan pelata ehjän ja hyvän ensimmäisen kauden miesten peleissä. Meillä on tässä hyvä joukkue kasassa ja tietenkin lähdemme menestymään, Kotkaniemi toteaa.

Kotkaniemi ei suinkaan ole ainut porilainen tämän kauden ärjyryhmässä, sillä myös Matias Varttinen ja Julius Harttunen tarttuivat haaviin Ässistä. Porilainen mafia ei kuitenkaan ainakaan vielä ole nostanut päätään Jokipoikien uusituissa pukuhuonetiloissa.

– Vielä ei ole päästetty porilaista mafiaa pesiytymään. Mukava, että Porista tuli muitakin pelaamaan tänne, Kotkaniemi päättää.