Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Kiekko-Pojat avaa kauden kotiyleisön edessä – näin pelataan kaudella 2020–21

16.06.2020

Joensuun Kiekko-Poikien osalta Mestis-kausi 2020–21 starttaa perjantaina 25. syyskuuta kotiottelulla KeuPa HT:ta vastaan.

Mestiksen runkosarjassa pelataan 14 joukkueen kaksinkertainen sarja. Lisäksi pelataan viiden joukkueen lohkoissa kuusinkertainen välisarja ja neljän joukkueen lohkossa kahdeksankertainen välisarja. Näin ollen kokonaisottelumääräksi tulee 50 ottelua.

Syyskaudella pelataan vain oman välisarjan joukkueita vastaan, joten Joensuun Kiekko-Pojille tutuksi alkukaudesta tulevat Ketterä, SaPKo, KeuPa HT ja Peliitat.

Välisarjapainotteinen pelaamistapa on suunniteltu mm. matkakulujen minimoiseksi sekä mahdollistamaan nopeankin reagointikyvyn koronaviruksen aiheuttamaan epävarmaan ja mahdollisesti muuttuvaan tilanteeseen. Jos koronaviruksen vuoksi sarjan alkua joudutaan siirtämään, mahdollistaa uusi järjestelmä sen ilman, että otteluohjelma täytyy suunnitella uudelleen.

– Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin otteluohjelma, mutta meille on tärkeintä varmistaa, että kaikki seurat pysyvät elinvoimaisina. Otteluohjelma mahdollistaa budjetoitua suuremmat säästötoimenpiteet ja merkittävät säästöt esimerkiksi matkakuluissa. Saamme sen avulla myös lisättyä seurojen haluamia viikonloppujen ja lähialueiden pelejä viime kauteen verrattuna. Loppuviikkoon painottuva otteluohjelma mahdollistaa pelaajille myös paremmat harjoitteluolosuhteet lisääntyneiden kehittävien harjoittelupäivien myötä. Olemme saaneet paljon toiveita sarjajärjestelmän muutoksista seuroilta itseltään, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoo Mestiksen tiedotteessa.

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta. Runkosarjan kuusi parasta suoraan puolivälieriin. Sijoille 7.-10. sijoittuneet pelaavat villi kortti -kierroksen otteluparein 7.-10. ja 8.-9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat puolivälieriin, paremmin runkosarjassa sijoittunut sijalle 7. ja huonommin runkosarjassa sijoittunet sijalle 8. Mestiksen puolivälieriin pääsee täten kaikkiaan 8 joukkuetta. Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä). Voittajat jatkavat välieriin. Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Välierien hävinneet joukkueet pelaavat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaa pronssia. Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä – järjestelmällä).

Sijoille 11.-14. sijoittuneiden kausi päättyy runkosarjaan.

Tsekkaa Kiekko-Poikien koko otteluohjelma täältä.

Välisarjalohkot:

A: Kiekko-Vantaa, Kiekko-Espoo, Koovee, TUTO ja FPS

B: Ketterä, SaPKo, KeuPa HT, Kiekko-Pojat, Peliitat

C: Hermes, IPK, Hokki, RoKi

Mestis