Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Laurinkari, Pyykkö ja Yrttiaho jatkavat valmennustiimissä

07.05.2020

Apuvalmentaja Benjamin Laurinkari, maalivahtivalmentaja Arto Pyykkö ja fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho täydentävät Joensuun Kiekko-Poikien valmennustiimin. 

Joensuun Kiekko-Poikien valmennustiimissä päävalmentaja Joni Petrellin apuna jatkavat valmentaja Benjamin Laurinkari, maalivahtivalmentaja Arto Pyykkö ja fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho.  

– Olen todella tyytyväinen, että sama valmennustiimi jatkaa Joensuussa. Meillä on hyvä ja laadukas valmennus myös tulevalla kaudella, Joensuun Kiekko-Poikien general manager Jaakko Lipponen hehkuttaa.

– Se oli itselle tärkein asia, että sama tiimi jatkaa. Pelaajienkin kannalta tämä on äärimmäisen hieno asia, sillä se, että päivittäinen arki on ollut täällä niin hyvää, on koko valmennustiimin hyvyyttä. Tämä on äärimmäisen hieno asia, niin voimme yhdessä tehdä arjestamme vieläkin parempaa. Tämä nyt varmistaa vain sen, että töihin on pirun kiva mennä ensi kaudellakin joka aamu, Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo. 

– Yhteistyö valmennustiimin kesken sujui loistavasti. Henki joukkueen sisällä ja valmennuskopissa oli koko kauden mainio. Löydettiin valmennustiimin ja pelaajien kanssa yhteistyössä monia tähän ympäristöön sopivia toimintamalleja ja sitä työtä lähdetään jatkamaan, Benjamin Laurinkari sanoo. 

Laurinkari, 28, aloittaa toisen kautensa Joensuussa valmennustehtävissä. Jokipoikien A-junioreissakin aikoinaan pelanneelta Laurinkarilta löytyy valmennuskokemusta myös RoKin edustusjoukkueen apuvalmentajan pestistä neljältä kaudelta ja toissa kauden hän luotsasi päävalmentajana KooKoon B-nuoria. 

– Hienoa saada jatkaa työtä, joka jäi kesken. Puitteet urheilulle on Mehtimäellä erinomaiset ja seura on hoitanut asiat joukkueen suuntaan hienosti, Laurinkari kertoo.

– Viime kaudesta jäi paljon hyviä kokemuksia. Esimerkiksi yhteistyö fysiikkapuolella Harri Yrttiahon kanssa oli hyvin antoisaa niin joukkueen kuin itsensä kehittämisen kannalta. Videopuolella taas otettiin ensimmäiset askeleet etäpalaverimalleihin ja sen kautta pystytään jatkossa vielä entisestään tehostamaan toimintaa, Laurinkari jatkaa.

– ”Beni” on todella hyvä, innokas, työteliäs ja analyyttinen valmentaja. Jos itse menen tunteella, niin ”Beni” järjellä. Hän on todella hyvä videoiden kanssa ja pilkkoo pelaajille tarkasti vaihdot. Todella ammattimainen kaveri ja kokemusta Mestiksestä löytyy jo paljon, vaikka nuori mies vielä onkin. Henkilökemiat kohtaa todella hyvin, vaikka erilaisia persoonia olemmekin, Petrell kehuu. 

Pyykkö, 52, on työskennellyt jo pitkään organisaatiossa maalivahtivalmentajana. Tuleva kausi on jo joensuulaiselle seitsemäs kausi Mestis-joukkueen maalivahtivalmentajana.

– ”Aatsi” on pitkänlinjan maalivahtivalmentaja. Hän tekee tätä oman työn ohella, mutta tekee todella arvokasta ja laadukasta jälkeä. ”Aatsilla” on kyky kehittää veskareita. Hän on äärimmäisen tärkeä palanen myös tätä valmennustiimiä, Petrell sanoo.

Yrttiaho, 41, työskenteli jo viime kaudella HIFK-töidensä ohella Jokipoikien fysiikkavalmentajana. Sama kuvio jatkuu myös nyt Joensuun Kiekko-Pojissa.  

Joensuun Kiekko-Poikien valmennustiimi kaudelle 2020–21:

Päävalmentaja: Joni Petrell

Apuvalmentaja: Benjamin Laurinkari

Maalivahtivalmentaja: Arto Pyykkö

Fysiikkavalmentaja: Harri Yrttiaho

Mestis