Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Matias Mustonen innolla ärjypaitaan – ”Mukava päästä menestyvään jengiin”

06.04.2020

Matias Mustonen teki viime kaudella läpimurtonsa Mestiksessä. Tulevalla kaudella taitava ja juonikas hyökkääjä nähdään ärjypaidassa.

Yksi kauden komeimmista rankkarimaaleista syntyi runkosarjan päätöskierroksella, kun Matias Mustonen peippaili selän takaa laatan häkkiin Keuruulla. Se maali tietyllä tapaa symboloi taitavan hyökkääjän viime kautta henkilökohtaisella tasolla – läpimurto, nousu kohti sarjan hyökkääjäeliittiä ja peli oli tehokasta sekä näyttävää. 

Nuorten SM-liigassa kahdella kaudella yli 40 paunaa takonut Mustonen pääsi Peliitoissa pelaamaan isossa roolissa. Tulosta tuli kärkiketjuissa ja itseluottamus kasvoi kauden edetessä. Mustonen teki viimein läpimurtonsa Mestis-kaukaloissa ja takoi 50 ottelussa tehot 17+25=42.

– Ei minulla oikeastaan ollut mitään odotuksia. Sain hyvin vastuuta ja peli lähti sujumaan. Lumipallo lähti oikeaan suuntaan vyörymään. Onnistumiset kasvattivat itseluottamusta, Matias Mustonen kertoo.

JYPin organisaatiossa kaksi liigaotteluakin urallaan pelannut 22-vuotias hyökkääjä saapuu Joensuuhun innolla.

– Todella hyvät fiilikset tästä siirrosta. Iso juttu oli se, että päävalmentaja Joni Petrell todella halusi minut Jokipoikiin. Mukava tulla menestyvään jengiin, Mustonen sanoo.

Juonikas, älykäs ja luotettava Mustonen haluaa jatkaa siitä mihin viime kaudella Heinolassa jäi.

– Haluan pystyä tekemään kärkiketjuissa tulosta ja tietenkin sitä haluaa voittaa joukkueena. Täällä siihen on varmasti hyvät mahdollisuudet, Mustonen tuumii.

Mustonen oli viime kaudella varsin tehokas juuri Jokipoikia vastaan. Hyökkääjällä onkin jo jonkinlainen käsitys siitä mihin on tulossa.

– Ihan hirveästi en tiedä, mutta kaupunki on melko kookas ja seuralla on hienot perinteet. Se on jäänyt mieleen, että fanit ovat erittäin hyvät ja päädyssä riittää hulinaa, Mustonen toteaa.

Miten Mustonen on saanut ajan kulumaan koronaviruksen jyllätessä Suomessa?

– Nyt kun ei kuntosalille juuri pääse, niin aerobista olen tehnyt paljon. Kotona olen pleikkaria pelaillut, Mustonen sanoo.

Loppuun Mustonen heittää vielä Netflix-vinkin.

– Tyttöystävän kanssa ollaan katsottu Rahapajaa. Se on tämän hetken ykkönen.

Mestis