Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Mestiksen jatkon turvaamiseksi julkaistiin uusia tukitoimia – Ärjykiekon ostaneille etu kausikortin hankintaan

27.03.2020

Mestis-seurat ovat virusepidemian suojautumistoimien seurauksena kärsineet mittavia tulonmenetyksiä, joiden summaksi arvioidaan lähes kaksi miljoonaa euroa. Summa on Mestis-joukkueiden liikevaihtoluokassa sen suuruinen, että se vaarantaa koko sarjan toimintaedellytyksiä. Mestis-seurat, sarjan hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto ovat miettineet yhdessä Mestistä koskevia tukitoimia, joiden tarkoituksena on mahdollistaa sarjan jatkuvuus epävarmassa ja nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. 

Tukitoimet koostuvat useista eri toimenpiteistä, joista merkittävimpiä ovat säästötoimet ja uusien tulovirtojen kanavoiminen seuroille. Ne sisältävät myös muutoksia sarjajärjestelmään, pelaamistapaan ja kokoonpanosääntöihin. Lisäksi toimenpiteet sisältävät pieneltä osaltaan suoraa rahallista tukea seuroille ja entistä vahvempaa yhteistyötä markkinoinnin, taustatoimintojen ja yhteisostojen saralla.

Sarjalle on perustettu myös poikkeavia olosuhteita varten erillinen reagointirahasto. Rahastoa on mahdollista käyttää kauden aikana muuttuvan tilanteen hallitsemiseen. Tukitoimilla pyritään pääsemään laskennallisesti noin miljoonaan euroon.

– Jääkiekkoliiton kanssa yhteistyössä aikaan saadut tukitoimet luovat uusia mahdollisuuksia tulevaisuuteen, mutta eivät valitettavasti ratkaise kokonaan akuutteja ongelmia. Tarvitsemme edelleen yhteistyökumppaneidemme ja yritysten mukanaoloa. Meneillään olevat Ärjykiekko- ynnä muut pelastuskampanjat ovat käynnistyneet hyvin, mistä haluan lausua kaikille mukana oleville sydämelliset kiitokset jo tässä vaiheessa, kiittää Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen.

 – Olemme päättäneet tarjota etua kaikille Ärjykiekon jo ostaneille ja tuleville ostajille kausikortin oston yhteyteen. Etu kultakiekon ostajille on -15%, hopea -10% ja pronssi -5%. Kortin ostoon voi käyttää vain yhtä etua, jatkaa Immonen.

Immonen on tänään klo 12.20 Radio Rexin vieraana. 

Mestis