Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Miro Väänänen lähtee jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

05.09.2019

Taitavan ja juonikkaan keskushyökkääjän Miro Väänäsen hanskojen komennossa kiekko todellakin tottelee. Jokipoikien oma kasvatti kertoo haastattelussa millaisin tavoittein hän lähtee kauteen 2019–20 ja sentterin kanssa sivutaan myös ärjypaitojen osalta huomenna alkavaa jääkiekon Suomen Cupia.

Miro Väänänen oli tuttu nimi joensuulaiselle kiekkoyleisölle jo ennen viime kautta. Nyt 20-vuotiaan sentterilupauksen nimi on varmasti jokaisen vähintään Mestistä seuraavan huulilla ja kyvyt vastustajien tiedossa. 

Taitava ja juonikas keskushyökkääjä teki viime kaudella läpimurtonsa ja nakutti kasvattajaseuransa pelipaidassa 49 ottelussa tehot 16+19=35. Alkavaan kauteen Väänänen lähtee isoin tavoittein.

– Tavoitteena on auttaa joukkuetta voittamaan. Henkilökohtaisesti tietysti tulosta pitäisi saada aikaiseksi. Ensi kaudelle haluaisin isompiin ympyröihin, mutta siitä ei pidä ottaa mitään painetta, Miro Väänänen kertoo. 

Väänäsen hanskojen komennossa kiekko tottelee. Sentterin mailasta nähtiin viime kaudellakin upeita ovelia syöttöjä ja näyttäviä maaleja. Lupaavalla keskushyökkäjällä pelisilmää riittää ja lätyt putoilevat millintarkasti lapoihin. 

– Kai se pelisilmä on synnynnäistäkin. Pienempänä kavereiden kanssa on pihapelejä tullut pelattua, niin sieltä ne kai on tullut, Väänänen sanoo.

Jokipojat aloittaa jääkiekon Suomen Cupin perjantaina kotiottelulla KeuPa HT:ta vastaan. 

– Omasta mielestä Suomen Cup on hyvä asia. Olisi kiva päästä pitkälle ja voittaa Suomen Cup, Väänänen tuumaa. 

Tsekkaa koko haastattelu yltä. 

Jokipojat–KeuPa HT perjantaina klo 18.30 PKS Areenalla. Liput ovelta 10 euroa. Kausikortilla ilmaiseksi sisään.

Mestis