IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Miro Väänänen tekee perjantaina liigadebyyttinsä yhteistyöseura HIFK:ssa

Dataline

Jokipoikien tehosentteri Miro Väänänen tekee perjantaina liigadebyyttinsä yhteistyöseura HIFK:n riveissä yhden ottelun kestävällä lainapestillä.

Yksi unelma toteutuu perjantaina, kun Jokipoikien oma kasvatti Miro Väänänen saa tulikasteensa liigakaukaloissa.

Väänänen debytoi Liigassa Jokipoikien yhteistyöseura HIFK:n riveissä kotiottelussa TPS:ää vastaan, joten ensiesiintyminen liigakaukaloissa tapahtuu Nordiksella. Tämä on myös osoitus siitä kuinka hienosti seurojen välinen yhteistyö toimii. 

– Todella hyvillä fiiliksillä liigadebyyttiin. Hieno mahdollisuus päästä näyttämään, että mihin omat taidot riittää Liigassa, Miro Väänänen kertoo.

– Tietysti pieni jännitys on, mutta pitää vain pelata samaa omaa peliä mitä Mestiksessäkin, niin eiköhän se hyvin suju.

– Totta kai tämä liigadebyytti antaa paljon itseluottamusta ja buustia loppukaudelle ja pleijareita varten, kun pääsee Nordiksella pelaamaan.

Taitava, nopea ja juonikas keskushyökkääjä on nakuttanut kuluvalla kaudella Jokipoikien riveissä Mestiksessä 38 ottelussa tehot 11+24=35.

– Alkukausi oli vähän tahmea, mutta kauden edetessä peli on alkanut sujumaan hyvin ja onnistumisia on tullut ihan mukavasti, Väänänen sanoo.

Väänänen paukutti keskiviikkona Hokin verkkoon kaksi maalia, kun Jokipojat raapi päätöserän kirillä 5–4-voiton Mehtimäellä. Väänänen on tällä hetkellä neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Väänänen teki läpimurtonsa Mestiksessä viime kaudella, jolloin 21-vuotias joensuulainen tehtaili 49 ottelussa tehot 16+19=35.

Suorasta pudotuspelipaikasta Liigassa tappelevaa HIFK:ta kiusaa tällä hetkellä loukkaantumissuma ja flunssa-aalto. Lisäksi hyökkääjä Jere Sallinen ja maalivahti Frans Tuohimaa ovat Leijonien vahvuudessa EHT-turnauksessa.

Siipirikkoinen HIFK voitti keskiviikkona hallitsevan Suomen mestarin HPK:n vieraskaukalossa maalein 6–2. HIFK:lta maalinteossa onnistuivat muun muassa Jokipojissa läpi kauden lainalla viilettänyt Terry And ja viime kaudella ärjynutussa pelannut Eero Teräväinen.