IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Niki Blomberg ja Jussi Tammela Jokipoikiin!

Kausikorttiale
Kausikorttiale
Kausikorttiale
Kausikorttiale

Jokipojat jatkaa joukkueensa täydentämistä. Tällä kertaa haaviin ovat tarttuneet menneellä kaudella Hermeksen kapteenistoonkin kuulunut puolustaja Niki Blomberg, sekä TUTO:n pronssijoukkueessa pelannut nuori hyökkääjä Jussi Tammela. Molempien pelaajien sopimus kattaa kauden 2019-2020.

23-vuotias Niki Blomberg on Kouvolassa kiekko-oppinsa saanut puolustaja. Kaksi edellistä kautta Hermeksessä isoon rooliin nousseen Blombergin vahvuuksiin kuuluu laadukas ja jämäkkä puolustaminen ja alivoima-pelaaminen. Blomberg on kahtena edellisenä kautena ollut +/- saldollaan joukkueensa kärkeä. Menneen kauden 12 tehopistettä ja +15 teholukema on kovaa tasoa. Sitä edellisen kauden +10 on ehkäpä vielä kovempi, kun ajattelee, että Hermes joutui vaikean kauden jälkeen karsintoihin asti. Hän on useana vuotena kuulunut edustamiensa joukkueittensa kapteenistoon.

-Niki tulee olemaan hyvä esimerkki meidän kokemattomammille pelaajille, sillä kyseessä on todella hyvä urheilija, joka tekee kaikkensa joukkueen eteen. Häntä vastaan ei ole mukava pelata ja hän liikkuu todella sulavasti. Isona plussana on myös erikoisosaaminen alivoima-pelissä, päävalmentaja Joni Petrell luonnehtii.

-Koin Joensuun parhaaksi paikaksi kehittyä ja mennä vielä eteenpäin uralla. Halu on kova mennä pitkälle kevääseen ja päätyyn saakka tulevalla kaudella ja Joensuussa on kaikki edellytykset siihen, Blomberg linjaa.

Jussi Tammela on Ylivieskasta kotoisin olevan veljeskatraan keskimmäinen painos. Isoveli Jonne pelaa Atlantin takana Tampa Bay Lightningin sopimuspelaajana ja nuorempi veli Jeremi kuuluu Suomen parhaimpiin pelaajiin -03 ikäluokassa Kalpan ja Suomen paidassa. Jussi on kerennyt nuoresta iästään huolimatta näkemään jo paljon erilaisia toimintamalleja. KalPan junioripolun jälkeen on hän edustanut kauden Tapparan A-nuoria ja TUTO:a niin Mestiksessä kuin Nuorten Liigassa. Nuorten maajoukkueissa hän on edustanut Suomea 17 kertaa. Rightin puolen hyökkääjä pystyy pelaamaan niin keskellä, kuin laidassakin.

-Jussi on urallaan eteenpäin menevä ja kovaluonteinen hyökkääjä. Lähtökohtaisesti haluan peluuttaa häntä keskushyökkääjänä, jossa hänen kätisyytensäkin tuo meidän avauspelaamiseen vaihtoehtoja. Hänellä on nyt läpimurron paikka miesten sarjoissa monen muun pelaajan ohella ja sen eteen me tehdään tietenkin töitä, Petrell kertoo.

-Halusin tulla Joensuuhun, koska olen kuullut Jokipoikien toiminnan olevan hyvin organisoitua ja laadukasta. Myös valmentaja Petrellistä on liikkunut paljon positiivista tietoa. Uskon, että Joensuussa pystyn ottamaan seuraavan stepin kohti ammattimaisuutta. Ensi kaudella harjoitellaan laadukkaasti ja pelataan illasta toiseen hyvällä tasolla, Tammela kommentoi.

 

PELAAJASOPIMUKSET 2019-2020

Maalivahdit:

Dominik Salama (2020 + optio)

Kasperi Kotkaniemi (2020)

 

Puolustajat:

Esa Lehikoinen (2020)

Santeri Silvennoinen (2020)

Wiljami Kupiainen (2020)

Niki Blomberg (2020)

 

Hyökkääjät:

Miro Väänänen (2020)

Tatu Kokkola (2020)

Jonne Brygger (2020 + optio)

Saku Kivinen (2020)

Aleksi Inkinen (2020)

Ville Haapalainen (2020)

Jussi Tammela (2020)