Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Niki Blomberg ja Saku Kivinen jatkavat Jokipojissa – pistehai Matias Mustonen ärjypaitaan

06.04.2020

Jokipojat on tehnyt ensi kauden kattavat jatkosopimukset puolustaja Niki Blombergin ja hyökkääjä Saku Kivisen kanssa. Uutena miehenä ärjypaitaan liittyy taitava hyökkääjä Matias Mustonen.

Luottopuolustaja Niki Blombergin ja maalitykki Saku Kivisen otteista saadaan nauttia ensi kaudellakin Joensuussa.

Blomberg saapui Jokipoikiin viime kesänä Hermeksestä. KooKoo-kasvatti pelasi vahvasti läpi kuluneen kauden. Jämäkästi puolustava 23-vuotias Blomberg saalisti myös ennätyspisteensä Mestiksessä kerättyään 45 ottelussa tehot 4+9=13.

Kuusankoskelta lähtöisin oleva Blomberg on pelannut Mestiksessä yhteensä 134 runkosarjaottelua Hermeksen ja Jokipoikien riveissä tehoilla 13+23=36. Blomberg on toiminut urallaan muun muassa KooKoon A-nuorten kapteenina.

Päävalmentaja Joni Petrell on luonnollisesti mielissään Blombergin jatkosopimuksesta, sillä soturipakilla olisi ollut ottajia myös muualla.

– Nikillä oli iso halu jatkaa ja onneksi pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen tulevasta, sillä hänestäkin oli kiinnostusta muualtakin. Hän on erittäin luotettava niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin ja hyvän puolustamisensa sekä myös alivoimaosaamisensa takia hän on meille erittäin vahva kivijalka myös ensi kaudella. Valmentajille hän on myös iso apu, sillä häntä kiinnostaa erittäin paljon itse peli. Hienoa, että Niki jatkaa täällä.

Kivinen saapui ärjypaitaan myös Hermeksestä. Maalinälkäinen 24-vuotias laituri takoi ensimmäisellä kaudellaan Jokipojissa 47 ottelussa tehot 21+21=42 ja oli joukkueen paras pistemies. Mestiksen maalipörssissä jaetulle kuudennelle sijalle päätynyt Kivinen teki oman piste-ennätyksensä Mestiksessä.

Vantaalaislähtöinen Kivinen on pelannut Mestiksessä 185 runkosarjaottelua tehoilla 58+52=110. Kivinen on voittanut junioreissa B-nuorten Suomen mestaruuden Jokereissa keväällä 2013.

Kivisen jatkosopimus on koko organisaatiolle todella tärkeä asia. Myös tulevalla kaudella hänellä on iso rooli ärjypaitojen joukkueessa.

– Totta kai Sakun jatko on meille iso juttu. Sakun vahvuudet ovat todella kova laukaus, kaksinkamppailut ja ratkaisuhalukkuus. Hän on ajoittain liian ankara itselleen, kun hänen pitäisi nauttia ja hyväksyä se, että kaikille tulee virheitä. Hänellä on todella kova halu kehittyä ja odotan vähintään samanlaisia steppejä tulevalla kaudella kuin menneelläkin. Ei ehkä se mukavin vastustaja, mikä sopii tietenkin meille hyvin. Saku on iso palanen Jokipojille, Petrell kertoo.

Uutena miehenä Joensuuhun saapuu viime kaudella läpimurtonsa Mestiksessä tehnyt Matias Mustonen. Taitava ja juonikas hyökkääjä takoi Peliittojen riveissä 50 ottelussa tehot 17+25=42 ja oli joukkueensa paras pistemies.

Kajaanissa syntynyt Laser HT:n kasvatti on takonut junioreissa kovaa jälkeä ja toiminut useasti joukkueensa kapteenina. 22-vuotias hyökkääjä tehtaili muun muassa kahdella kaudella yli 40 täppää Nuorten SM-liigassa JYP-paidassa. Mustonen on myös erittäin monipuolinen pelaaja, sillä hän voi pelata niin laidassa kuin keskelläkin.

Mustonen on pelannut urallaan kaksi liigaottelua JYPin riveissä ja vyöltä löytyy myös CHL-mestaruus 2018. Hyökkäyspäässä vaarallinen ja kahteen suuntaan luotettavasti pelaava Mustonen on pelannut Mestiksessä 67 ottelua tehoilla 19+26=45 JYP-Akatemian, KeuPa HT:n, RoKin ja Peliittojen riveissä.

Mustosen läpimurtokauden edesottamuksia seurattiin Joensuussa tarkasti.

– Matiasta seurattiin suurennuslasilla läpi runkosarjan Heinolassa ja hänen kokonaisvaltainen pelinsä vakuutti. Laadukkaan junnuputken läpikäynyt niin Oulussa kuin Jyväskylässäkin kertovat sen, että perusasiat ovat hyvin kunnossa. Ja myös se, että useana kautena on ollut joukkueensa kapteeni kertoo toki myös sen, että kyseessä on erittäin fiksu ja esimerkillinen urheilija. Ja kyllähän hänen yli 40 tehopistettäkin jotain hyvää meille kertoo. Hienoa että saatiin Matias meille Joensuuhun, Petrell sanoo.

Jokipoikien sopimustilanne 6.4.2020:

Puolustajat:

Niki Blomberg (2021)

Hyökkääjät:

Jonne Brygger (2021)

Saku Kivinen (2021)

Matias Mustonen (2021)

 

Mestis