Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Jokipojat-Ketterä 3-7

25.03.2019

Jokipoikien ja Ketterän välisestä kohtaamisesta ei ainakaan joensuulaisin silmin jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Ketterä otti kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla ärjylauman lukemin 3-7 (1-1,0-4,2-2).

Ottelun käynnistyttyä Ketterä oli selkeästi paremmalla jalalla liikenteessä, kun Jokipojat haki vielä omaa peliään. Erän puolivälissä Ketterä sai kiekon ensimmäisen kerran ohi Niilo Halosen melkoisten pomppujen kautta. Tilannetta setvittiin pitkään maalikameroista ja joukkueetkin siirtyivät jo jäälle luistelemaan lämpöjen ylläpitämiseksi. Lopulta päätös saatiin aikaiseksi ja maali hylättiin korkean mailan vuoksi. Tästä ei vierasjoukkue Ketterä lannistunut. Ketterän kokenut puolustaja Marlo Koponen otti kädellään haltuun Jokipoikien purkuyrityksen ja laukoi kohti maalia, joka otti pienen suunnanmuutoksen juuri ennen Niilo Halosta ja painui verkon perukoille. Jokipojat alkoi heräilemään otteluun mukaan erän loppuhetkillä ja saikin aikaiseksi muutaman vaarallisen tilanteen. Ärjylauma sai tärkeän tasoitusmaalin 30 sekuntia ennen erän päätössummeria Miro Väänäsen löydettyä loistavalla syötöllä maalin kulmalle luistelleen Tuomas Ahtosen joka puttasi todellisen pukukoppimaalin, jonka ansiosta joukkueet menivät erätauolle 1-1 tasalukemissa.

Jokipojat joutui toisen erän alkajaisiksi kahden miehen alivoimalle Esa Lehikoisen heitettyä kiekon katsomoon ja Mika Koiviston saadessa heti perään kahden minuutin kakun korkeasta mailasta. Tämän 5-3 alivoiman ärjylauma taisteli sinnikkäästi ja selvisi ilman takaiskuja. Tämän jälkeen alkoi Ketterän näytös. Ensin Valtteri Lipiäinen purjehti näyttävästi Jokipoikien päätyyn ja kiskaisi komean laukauksen yläkulmaan ja hetkeä myöhemmin Erno Ripatti muutti lukemat jo 1-3 Ketterän hyväksi. Toisesta erästä tuli Jokipoikien osalta sysimusta. Ketterä takoi maaleja lähes jokaisesta vaarattomasta ja vaarallisesta tilanteesta. Jokipoikien valmennus herätteli uinuvaa joukkuetta vaihtamalla maalivahtia, Niilo Halonen sai tehdä tilaa Joonas Haraldille kun tulostaulussa oli lukemat 1-5.

Kolmas erä sai mitä täydellisimmän alun ärjylauman osalta, kun Janne Väyrynen tulitti sydämensä kyllyydestä kiekon Kaarlehdon hartian yli aivan maalin kattoon. Jokipoikien hurja rynnistys sai ikävän käänteen, kun kapteeni Esa Lehikoinen taklasi Ketterän Mikko Haaparantaa kovasti omassa päädyssä selkäpuolelta. Lehikoinen sai taklauksestaan suihkukomennuksen laitataklauksesta. Jokipojat näytti jo selvittävän 5 minuutin alivoimansa, mutta Ketterän Joona Jääskeläinen pääsi puttaamaan lukemat takatolpilta 2-6. Molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen. Jokipoikien kolmas maali oli yksi kauneimmista, maalintekijänä Joonas Larinmaa, joka pyyhälsi kentän läpi ja komeiden harhautusten jälkeen ujutti kiekon vielä Ketterän rysään. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu Ketterän ollessa parempi lukemin 3-7.

-Hyvä eka erä, tasainen sellainen. Tokassa erässä saatiin maalihanat auki, siellä tuli hyviä yksilösuorituksia pelaajilta. Semmoista kliinistä, tylyä vieraspeliä lähdettiin hakemaan. Vähän värikkäämpi peli tästä tuli, mitä on tähän mennessä ollut. Voitto saatiin, mutta ei tästä saatu kuin yksi voitto. Hommat jatkuvat, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen sanaili.

-Tässä oli hyvä esimerkki siitä, mikä merkitys valmistautumisella on. Se on suurin seikka mihin tullaan kiinnittämään huomiota. Säännöissähän ei lue missä järjestyksessä nämä voitot pitää ottaa, joten matka jatkuu, valmennuskatraaseen kuuluva Arto Pyykkö totesi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Ketterä otti voitolla kolmannen kiinnityksen ja ottelusarja on nyt seuraavan kerran katkolla Imatralla keskiviikkona. Tarvittaessa ottelusarja jatkuu perjantaina PKS Areenalla kuudennella puolivälieräkohtaamisella ja lauantaina ratkaisevalla ”seiskapelillä” Imatralla.