Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Roope Taponen ja Elias Ulander lainalle Jokipoikiin

12.11.2019

Nuorten maajoukkuevahti Roope Taponen saapuu yhteistyöseura Helsingin IFK:n riveistä Jokipoikien maalille loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Myös taitava puolustaja Elias Ulander vahvistaa ärjypaitoja. 

Maalivahtilupaus Roope Taponen, 18, siirtyy Jokipoikien tolppien väliin loppukauden kestävällä lainasopimuksella yhteistyöseura Helsingin IFK:sta. Veskarilupaus liittyy ärjypaitojen vahvuuteen tiistaina. 

– Tosi hyvillä mielin saavun Joensuuhun. Olen kuullut Jokipojista paljon hyvää. Tämä on steppi ylöspäin ja askel lähemmäksi omaa tavoitetta ja haavetta, eli liigauraa. Mestis on hyvä haaste tälle kaudelle ja haluan auttaa Jokipoikia menestymään. Peli on nopeampaa ja yllätyksellisempää täällä kuin Nuorten SM-liigassa, Roope Taponen kertoo. 

Jokipojissa loppukauden torjuntavastuun jakavat siis Kasperi Kotkaniemi ja Roope Taponen. 

Alle 20-vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluva Taponen on alunperin Nummelan Palloseuran kasvatti. Taponen siirtyi viime kaudeksi Jokereista HIFK:n organisaatioon. Juniorimaajoukkueiden vakiokasvo oli viime vuonna alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen ykkösvahti.

– Joensuusta en tiedä vielä muuta kuin hallin. Siellä olin alle 17-vuotiaiden maaottelussa Tshekkiä vastaan luukulla muutama vuosi sitten. Joukkueessa on entuudestaan tuttuja Terry And viime kaudelta Kolleista (HIFK:n A-nuoret) ja Jonne Brygger oli C-nuorissa meidän kapteeni Jokereissa, Taponen sanoo. 

Viime kaudella Taponen torjui Nuorten SM-liigassa HIFK-paidassa 26 ottelua torjuntaprosentilla 90,5 ja kantoi myös suurimman vastuun kevään pudotuspeleissä. 

– Olen rauhallinen maalivahti. Mitään temppuja tai kauheata määrää highlight-torjuntoja ei ole luvassa, vaan se oma työskentely näyttää helpon näköiseltä ja tärkein asia on päästä kiekkojen alle hyvin, Taponen kuvailee torjuntatyyliään. 

Tällä kaudella Taponen on pelannut Nuorten SM-liigassa HIFK:n maalilla kuusi ottelua torjuntaprosentilla 90,5. Harjoituskaudella veskarilupaus nähtiin myös liigajoukkueen maalilla ja Taponen teki vaikutuksen niin Pitsiturnauksessa kuin Turussa pelatussa turnauksessa, jossa hän torjui nollapelin KooKoota vastaan.  

– Alkukausi on ollut todella hyvä, jos ei neljä viikkoa vienyttä loukkaantumista oteta mukaan. Todella tyytyväinen olen alkukauden peleihin, eikä kovin montaa tappiota ole tullut. Hallikaisen Joonaksen (HIFK:n A-nuorten maalivahtivalmentaja) kanssa on paiskittu hyvin töitä ja kultainen keskitie on löydetty pelaamiseen, Taponen kertoo.

Taponen oli viikonloppuna Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen niin sanotun haastajajoukkueen mukana Tshekeissä. Nuorten MM-kisat ovatkin Taposelle yksi tämän kauden suurimmista tavoitteista. 

– Kyllä se on iso tavoite nähdä oma nimi siinä kolmen maalivahdin joukossa. Tämä varmasti auttaa tavoitteeseen pääsyä, jos täällä kaikki menee hyvin, Taponen tuumii. 

Lisäksi yhteistyöseura HIFK:sta toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella Jokipoikiin saapuu puolustaja Elias Ulander

Toissa kaudella Nuorten SM-liigan parhaaksi puolustajaksi valittu Ulander on pelannut kuluvan kauden aikana kuusi liigaottelua HIFK:ssa. Ulander nähtiin tämän kauden aikana ärjynutussa ensimmäisen kerran syksyllä Suomen Cupissa. 

KUVA: Riku Laukkanen

Mestis