IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Saku Kivinen kohtaa viime kauden seuransa – ”Pieni lisäbuusti tulee”

Kausikorttiale

Vantaalaislähtöinen laitahyökkääjä Saku Kivinen vietti kolme edellistä kautta Hermeksessä. Huomenna maalinälkäinen laituri kohtaa kolmannen kerran tällä kaudella vanhan seuransa.

Jokipojat kohtaa lauantaina vuoden ensimmäisessä kotiottelussaan Kokkolan Hermeksen. Ärjypaitojen laitahyökkääjä Saku Kivinen odottaa kamppailua vesi kielellä.

– Hyvillä mielin lähdetään pelaamaan ja mukava päästä pitkästä aikaa kotikaukaloon pelaamaan. Pieni lisäbuusti tulee siitä, että vastassa on vanha seura.

Kivinen on takonut tällä kaudella 28 ottelussa tehot 13+8=21 ja on ärjypaitojen sisäisen pistepörssin vitonen. Härkämäinen ja maalinälkäinen laituri tietää kuitenkin, että vielä on varaa parantaa.

– Ihan hyvin on mennyt, mutta vielä pystyn parantamaan. Tasaisemmin pitäisi pystyä pelaamaan. Hyvä, että maaleja on kuitenkin tullut mukavasti.

Kivinen teki edellisessä Hermes -ottelussa kaksi maalia PKS Areenalla. Samaa temppua voidaan odottaa maaliruiskulta myös nyt.

– En jättänyt tuulettamatta. Kyllä sieltä pieni tuuletus tuli.

Jokipojat on sarjassa kahdeksantena ja tappelee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin.

– Peli on mennyt koko ajan eteenpäin. Meidän pitää olla huolellisempia omassa päässä. Hyökkäys on tuottanut hyvin maaleja ja paikkoja. Omaan päähän pitää saada jämäkkyyttä lisää.

Jos joku, niin Kivinen tietää miten Hermes kaatuu.

– Hermes on vaarallinen nippu hyökkäyssuuntaan, joten meidän pitää puolustaa jämäkästi ja hyvin.

Entä kuka tekee ärjypaitojen avausmaalin kotiyleisön edessä huomenna?

Terry And.

Sun syötöstä?

– Kyllä mä uskon.