Intersport Erä-UrheiluJoensuun kaupunkiPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenTerveystaloKoffFabrikBavaria LaakkonenHonkarakenne
Joensuun Kiekko-Pojat

Suomen mestari Jaakko Kuusisto ja Lukon nuorten kapteeni Oskari Seppälä Jokipoikiin!

Dataline
Dataline
Dataline
Dataline

Jokipojat on täydentänyt joukkuettaan Suomen mestari -hyökkääjällä Jaakko Kuusistolla ja Lukon nuorten kapteenilla Oskari Seppälällä.

21-vuotias Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatti Jaakko Kuusisto on tuore Suomen mestari HPK:n riveistä ja hänellä on toistaiseksi vyöllään 30 Liiga-ottelua.  Kuusisto on voittanut myös Suomenmestaruuden Nuorten SM-liigassa Hämeenlinnassa pari kautta sitten. Röyhkeänä ja pisteahneena laitahyökkääjänä tunnettu Kuusisto on voittanut aikanaan C-junioreiden SM-sarjan pistepörssin ja hänet on valittu myös Nuorten SM-liigan All stars-kentälliseen. Kuusistolla ja HPK:lla oli sopimus myös tulevasta kaudesta, mutta se on purettu yhteisymmärryksessä. Kuusisto käväisi viime kaudella lyhyet lainapätkät Mestiksessä Ketterässä ja KeuPa HT:ssa tehden 12 peliin 7 tehopistettä.

-Sain vihiä Jaakon tilanteesta Hämeenlinnassa ja olin heti kiinnostunut hänen saamisestaan Joensuuhun. Uskon, että Jaakko on valmis ottamaan isoa roolia joukkueestamme ja odotankin hänestä isoa palasta tulosyksikköön. Hän on tunnettu siitä, ettei häntä vastaan ole kiva pelata, mutta omassa joukkueessaan on erittäin tärkeä pelaaja. Nyt on hänen aikansa siirtää vakuuttavat tehot junioreista miesten sarjaan ja siinä pyrimme häntä auttamaan. Uskon rehellisesti, että hänen kaltaiselleen nuorelle pelaajalle tekee hyvää olla kausi vain yhdessä joukkueessa, ettei tarvitse miettiä missä tulevalla viikolla pelaa, päävalmentaja Joni Petrell kommentoi.

-Hyvillä mielin saavun Joensuuhun ja Mestikseen! Jokipojista olen kuullut pelkkää hyvää, puitteet ja kaikki muutkin asiat ovat kunnossa, joten varmasti tämä on hyvä paikka itselle ottaa uusia steppejä pelaajana eteenpäin. Pelaajana pyrin pelaamaan voittavaa jääkiekkoa kentän molemmissa päissä ja yritän auttaa joukkuetta parhaani mukaan menestymään. Selkeät vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä, maalinteossa ja pelintekemisessä, Kuusisto kertoo.

Nuori puolustaja Oskari Seppälä, 20, saapuu Joensuuhun Rauman Lukon junioreista. Peruspuolustajana tunnettu raamikas (189cm/88kg) Seppälä on ollut Lukon junioreissa tärkeä palanen, sillä hän on toiminut useammassa ikäluokassa joukkueensa kapteenina. Poikien maajoukkueissa esiintymisten lisäksi Seppälä valittiin aikanaan C-nuorten Liigan 2. All stars-miehistöön. Miesten pelejä hänellä ei vielä ole vyöllään.

-Oskari on tervepäinen nuorimies ja myös todella urheilullinen kaveri, joka on tunnollinen harjoittelija. Hän tuo pakistoomme tervettä kilpailua ja onkin mielenkiintoista nähdä minkä roolin hän meiltä nappaa. Hänellä on jämäkkää osaamista puolustamiseen, Petrell kuvailee.

-Odotan innolla muuttoa Joensuuhun! Olen valmis ottamaan urallani seuraavan askeleen ja siirtymään junioreista miesten peleihin. Minusta se on hienoa tehdä juuri Jokipojissa. Odotan Mestiksessä kovia pelejä, Seppälä sanoo.

-Tämän viikkoisten sopimustemme jälkeen emme hae enää aktiivisesti uusia pelaajia. Olen todella tyytyväinen joukkueen rakenteeseen ja pelaajiin, ketkä jatkavat Jokipojissa sekä uusiin tuttavuuksiin.  Ainoat pienet lisät joukkueeseen tulevat HIFK:n yhteistyön kautta ja näistä tiedotamme elokuussa. Toivotan itseni ja muiden puolesta kannattajillemme mukavaa kesää ja elokuussa nähdäänkin jo sitten hallilla, Petrell päättää.

 

PELAAJASOPIMUKSET 2019-2020

Maalivahdit:

Dominik Salama (2020 + optio)

Kasperi Kotkaniemi (2020)

 

Puolustajat:

Esa Lehikoinen (2020)

Santeri Silvennoinen (2020)

Wiljami Kupiainen (2020)

Niki Blomberg (2020)

Lassi Raitanen (2020)

Nico Joki (2020)

Niko Hämäläinen (2020 + optio)

Oskari Seppälä (2020)

 

Hyökkääjät:

Miro Väänänen (2020)

Tatu Kokkola (2020)

Jonne Brygger (2020 + optio)

Saku Kivinen (2020)

Aleksi Inkinen (2020)

Ville Haapalainen (2020)

Jussi Tammela (2020)

Matias Varttinen (2020)

Erno Räisänen (2020)

Taavi Tiala (2020)

Teemu Siironen (2020)

Joonas Larinmaa (2020)

Julius Harttunen (2020)

Jaakko Kuusisto (2020)