IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Taistelu kotiedusta jatkuu – Jokipojat matkustaa Vantaalle

Kausikorttiale

Jokipojat kohtaa keskiviikkona runkosarjan toiseksi viimeisessä vierasottelussaan Kiekko-Vantaan.

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa iskevät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Trio Areenalla. Molemmilla joukkueilla riittää panosta, joten edessä on varmasti kuuma kamppailu sarjapisteistä.

Jokipojat on sarjassa kolmantena ja tiukasti kiinni kotiedussa pudotuspeleihin, kun runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua. Sijat 2–6 ovat kuuden pisteen sisällä toisistaan.

Jokipojat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi, mutta kerännyt neljästä viimeisestä koitoksestaan pisteitä.

Jokipoikien kahdeksan perättäisen kotivoiton putki ja kuuden pelin pisteputki katkesi viime lauantaina, kun PKS Areenalla kärkikamppailussa hallitseva mestari oli hegemoniaottelussa tehokkaampi 1–4-lukemin. Ärjypaitojen ainokaisesta vastasi työmyyrä Jussi Tammela.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja kamppailee vielä viimeisestä pleijaripaikasta, mutta myös karintojen välttämisestä.

Kahdesti tällä kaudella valmentajaa vaihtanut Kiekko-Vantaa on kiistatta sarjasijoitustaan parempi joukkue paperilla. Ratkaisukykyä löytyy neljästä ketjusta ja kärkipelaajia ovat muun muassa ykksvahti Waltteri Ignatjew, puolustajat Joonas Valkonen, kapteeni Erno Hopponen ja Samuel Sikstus sekä hyökkäyksen kärkihevoset Julius Valtonen, Aleksi Halme, Petteri Villanen, Eetu Mäki, Mikael Saha, Joel Sund, Joonas Niemelä ja kultakypärää kantava Mestiksen pistepörssin kakkonen Harri Kainulainen.

Kiekko-Vantaa on pelannut vahvasti Jani Mannisen alaisuudessa ja se lähteekin iltaan kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Kolmen edellisen ottelun maaliero on vakuuttava: 19–4 ja lohipaidat ovat lyöneet Peliitat, TUTO:n ja IPK:n. 

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet tälllä kaudella kolmesti. Jokipojat on voittanut ne kaikki, mutta jokainen vääntö on ollut erittäin tasainen. Sellaista voidaan odottaa myös nyt.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 64 kertaa. Voitot ovat 37–26 Jokipojille ja kerran on pelattu tasan.

– Jokipoikien Saku Kivinen on Mestiksen maalipörssissä kolmantena.

– Jokipoikien Lassi Raitanen on pakkien pistepörssissä neljäntenä.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä toisena. Kainulaisesta tuli lauantaina seurahistorian neljäs pelaaja, joka on ylittänyt yhdellä kaudella Mestiksessä 50 tehopisteen rajapyykin.

– Kiekko-Vantaan Julius Valtonen on takonut viime aikoina hurjaa jälkeä. Valtonen on kolmen ottelun mittaisessa maali- ja pisteputkessa. Mailataituri on takonut kolmeen edelliseen otteluun tehot 5+3=8.

– Jokipojat on ottanut edellisen kerran Mestiksen runkosarjassa yli 80 sarjapistettä kaudella 2015–16, jolloin se oli runkosarjassa kolmas.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Saku Kivinen 21+20=41

2) Matias Varttinen 17+24=41

3) Jaakko Kuusisto 18+22=40

4) Miro Väänänen 13+26=39

5) Lassi Raitanen 8+24=32

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 20+30=50

2) Joonas Niemelä 17+20=37

3) Julius Valtonen 14+23=37

4) Petteri Villanen 13+21=34

5) Eetu Mäki 13+19=32