IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Tervetuloa kotiin, Sami Mutanen!

Dataline

Suomen Mestarin Sami Mutasen otteista saadaan taas nauttia Joensuussa.

Laitahyökkääjä Sami Mutanen, 35, palaa kasvattajaseuraansa Jokipoikiin ottelukohtaisella sopimuksella.

– Samin kanssa on tehty ottelukohtainen sopimus ja jos saamme yhteistyökumppaneita tähän mukaan, niin seuran kuin pelaajan toive on muuttaa sopimus koko kauden kattavaksi, Mehtimäki Oy:n puheenjohtaja Jarkko Immonen kertoo.

– Keskustelut Samin kanssa aloitimme jo viime keväänä, mutta silloin emme vielä saaneet asioita konkretisoitumaan. Pitkin kesää keskustelimme asioista, mutta silloin vielä kuvioissa olivat ulkomaat ja Liiga. Nyt Sami otti yhteyttä ja pääsimme nopealla aikataululla yhteisymmärrykseen. Hienoa saada yli 400 liigaottelun pelaaja, Suomen mestari ja oma kasvatti Jokipoikiin. Samin sopimus on iso asia koko organisaatiolle, Immonen jatkaa.

Edellisen kerran hyvänä luistelijana tunnettu Mutanen nähtiin ärjypaidassa kaudella 2010–11. Hyökkääjä on mielissään paluusta kotikaupungin ylpeyden miehistöön.

– Hienoa palata kotiin ja tuttuihin väreihin. Jokipojat on iso asia minulle ja kasvattajaseura. Loistavat fiilikset, että saatiin sopimus tehtyä ja innolla hyppään joukkueeseen. Mukava päästä tutustumaan joukkueeseen ja ajamaan itseään sisään, Sami Mutanen sanoo.

Mutanen pelasi viime kaudella Liigassa KooKoon pelipaidassa 41 ottelua tehoilla 2+1. Sitä ennen työteliäs ja hyvin liikkuva laitahyökkääjä kiekkoili neljä kautta KalPassa ja sitä ennen neljä kautta Porin Ässissä. Ensimmäiset liigaottelut Mutanen sai tililleen kaudella 2009–10 Espoo Bluesin miehistössä.

Mutanen oli voittamassa Suomen mestaruutta Ässille keväällä 2013. Tililtä löytyy myös Liigasta hopea keväältä 2017 KalPan pelipaidasta. Jokipoikien kasvatti on pelannut Liigassa 385 runkosarjaottelua ja pudotuspelikamppailuja kertyi yhteensä 54.

– Varmasti kokonaisvaltaisempi pelaaja olen kuin silloin, kun viimeksi minut nähtiin Jokipojissa. Vuodet ovat muovanneet ammattimaisemmaksi ja jokaisella osa-alueella paremmaksi pelaajaksi, Mutanen sanoo.

Mutanen on pelannut edellisen kerran ärjynutussa kaudella 2010–11. Mestiksessä hyökkääjä on pelannut 162 runkosarjaottelua kasvattajaseuransa pelipaidassa. Mutanen voitti Jokipojissa Mestis-mestaruuden keväällä 2010. Lisäksi mitalikaapista löytyy hopea keväältä 2009.

Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell on tyytyväinen uuteen hankitaan.

– Sami on täydellinen pelaaja meille. Hän on kokenut, esimerkillinen ja joensuulainen. Sami tuo ennen kaikkea johtajuutta ja esimerkkiä. Olen ylpeä, että saimme hänet tähän joukkueeseen ja toivottavasti saamme pidettyä Samin täällä koko loppukauden.

Mutanen pelaa ensimmäisen ottelunsa ärjynutussa tällä kaudella perjantaina, kun Mehtimäelle vieraaksi saapuu viime kevään finaalijoukkue KeuPa HT.

Hyökkääjä piti tuntumaa yllä alkukaudella kakkosdivisioonajoukkue Karjalan Koplan pelipaidassa.

– Pieni tauko on nyt peleistä, joten ihan simppeleistä asioista lähden liikkeelle. Tuon kokemusta ja hyvää liikettä. Omat vahvuuteni tuon pöydälle ja pitkässä juoksussa voittavia asioita haluan tuoda joukkueeseen. Kaikki se osaaminen mitä vuosien varrella on kertynyt lyödään peliin kotiympäristössä, Mutanen tuumii.