IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Ville Räsänen vahvistaa Jokipoikien puolustusta

Dataline

Ville Räsänen tekee paluun Jokipoikien riveihin.

Jokipojat on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen lupaavan puolustajan Ville Räsäsen kanssa. Sopimuksessa on siirron Liigaan mahdollistava pykälä, joka astuu voimaan joulukuun alusta.

– Mukava saada Ville takaisin Joensuuhun. Ville oli itse yhteydessä ja halukas tulemaan takaisin Jokipoikiin. Me halusimme tarjota omalle kasvatille mahdollisuuden palata kotiin. Ville saapuu hyvään aikaan joukkueeseen, sillä pakistossa on kolhuja, Mehtimäki Oy:n puheenjohtaja Jarkko Immonen kertoo.

Jokipoikien oma kasvatti on innoissaan kotiinpaluustaan. Edellisen kerran Räsänen nähtiin ärjypaidassa kaudella 2016–17.

– Hyvillä mielin tulen Jokipoikiin pelaamaan. Hienoa päästä takaisin kotiin ja mukava päästä pelaamaan hallissa, josta kaikki on saanut alkunsa. Alla on rikkonaisia kausia, mutta nyt kroppa on kunnossa ja odotan innolla pelaamaan pääsemistä, Ville Räsänen sanoo.

Räsänen siirtyi kesällä Slovakian pääsarjaan HC Banska Bystrican riveihin, mutta seura ja pelaaja päättivät purkaa sopimuksen yhteisymmärryksessä.

– Koimme, että tämä on paras ratkaisu minulle, Räsänen kertoo.

Viime viikolla 21 vuotta täyttänyt Räsänen on Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Erik Haulan edustaman Carolina Hurricanesin 7.kierroksen varaus kesältä 2017.

Viime kaudella lahjakas puolustaja kiekkoili Pohjois-Amerikassa USHL-sarjassa Lincoln Starsin ja Chicago Steelsin pelipaidassa. Toissa kauden Räsänen vietti Mikkelin Jukureiden organisaatiossa, jossa tilille kertyi neljä liigaottelua.

Räsänen on pelannut urallaan 30 Mestis-ottelua Jokipoikien ja Rovaniemen Kiekon riveissä.

– Olen kehittynyt pelaajana kokonaisvaltaisesti siitä kun viimeksi pelasin täällä ja nähnyt millaista jääkiekko on muualla. Pyrin tuomaan rauhallisuutta oman pään peliin, kiekkovarmuutta ja hyökkäysten tukemista, Räsänen valottaa.

Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell on tyytyväinen oman kasvatin paluuseen.

– Hienoa saada oma kasvatti takaisin. Villellä on ollut loukkaantumisten kanssa haasteita ja uran suunta ei ole ollut sitä mitä itse on odottanut viime vuosina, joten pojalla on kovat näyttöhalut. Ville on hyvin isokokoinen, hyvin liikkuva ja perustaitava puolustaja ja meille tärkeä palanen, Petrell hehkuttaa.