Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Karhunen ja Kyllönen mukaan Kiekko-Poikien urheilutoimen johtoryhmään!

18.05.2022

Karhunen ja Kyllönen mukaan Kiekko-Poikien urheilutoimen johtoryhmään!

Joensuun Kiekko-Pojat vahvistaa urheiluosaamistaan kovilla joensuulaisille tutuilla kiekkomiehillä. Seuran urheilutoiminnan suunnittelusta ja seurannasta vastaa jatkossa Joensuun Kiekko-Poikien General Manager Jaakko Lipponen, osaomistaja ja kolminkertainen Suomen mestari Tomi Karhunen ja joensuulainen kiekkolegenda U-20 joukkueen päävalmentaja Markku Kyllönen. Lisäksi ryhmään kuuluu myös Kiekko-Poikien päävalmentaja Kari Martikainen, apuvalmentaja Simo Karjalainen ja maalivahtivalmentaja Arto Pyykkö.

Johtoryhmä työskentelee läheisessä yhteistyössä Joensuun Kiekko-Pojat Oy:n toimitusjohtaja Mika Kupiaisen, Juniori Jokipoikien toiminnanjohtajan Jarmo Mustosen ja valmennuspäällikkö Sasu Keton kanssa.

Johtoryhmän tehtävänä on suunnitella ja kehittää JoKP:n osaamista ja olosuhteita pitkäjänteisesti, operatiivisen toiminnan tukena ja ennen kaikkea saada joensuulaisia, sekä Pohjois-Karjalaisia omia pelaajia edustusjoukkueeseen.

– Tämän kovan ammattilaisryhmän johdolla me luomme edellytykset pitkäjänteiselle ja kokonaisvaltaiselle toiminnalle. Työtä tehdään jatkossa tiiviimmin yhdessä, taustoittaa manageri Jaakko Lipponen.

– Tavoitteena on tehdä entistä vankempi pohja pelaajapolulle junioreista edustukseen ja  urheilumenestykselle. Minulla on tukenani kaksikko, jonka asiantuntemus hakee vertaistaan. Tässä porukassa yhdistyvät joensuulainen kiekkoperinne, arvot, kokemus ja jatkuva palo myös käytännön työhön. Tärkein asia tällä porukalla on, että meillä kaikilla on joensuulainen iso kiekkosydän, Lipponen jatkaa.

Tomi Karhunen ja Markku Kyllönen tuovat johtoryhmään oman huikean kokemuksensa pelaajana, sekä valmentajana. Molemmat miehet tuovat kovan vaatimustason ja ammattitaidon ryhmän toiminnalle.

– Kun minua kysyttiin ryhmään mukaan, niin ei tarvinnut yhtään miettiä lähtemistä mukaan kehittämään ja tuomaan omaa ammattitaitoa omankylän jääkiekkoiluun. Sen vuoksi lähdin reilu kaksi vuotta sitten myös  osakkaaksikin mukaan, kertoo Tomi Karhunen.

- Tulevaisuuden menestykseen vaaditaan jokapäiväisen tekemisen laatua aina junioreista edustukseen asti. Kyse on myös JoKP:n seurakulttuurin kehittämisestä ja yhteisöllisyyden kasvattamisesta. Siinä meillä on vielä tehtävää ja kehitettävää, mutta ideat ei tällä porukka tule loppumaan, toteaa Karhunen.

- Usko tähän porukkaan on nyt todella kova! Tällä porukalla tehdään aidosti hommia yhteenhiileen paikallisen jääkiekon eteen, toteaa Markku Kyllönen.

Myös seuran tuleva Toimitusjohtaja Mika Kupiainen on tyytyväinen urheilutoimen koko ryhmään.

- Muutamat yhteiset palaverit on jo tällä porukalla pidetty. Paljon on saatu asioita eteenpäin ja suunnitelmia tehdyksi. Nyt on aika aloittaa niiden toteutus. Eilen oli ensimmäinen toteutus, kun kerroimme kaikille kilpaikäryhmän pelaajille ja vanhemmille pelaajapolusta junioreista aina edustukseen asti. Meillä on nyt erittäin hyvä ja asiantunteva porukka kasassa, päättää Kupiainen.

Urheilun johtoryhmä toimii JoKP:n budjetin puitteissa ja vastaa seuran pitkäjänteisestä kehittämisestä hallitukselle. General Manager Lipponen vastaa urheilun operatiivisesta toiminnasta. Hän vahvistaa pelaajavalinnat, ja valmentajatiimiä valittaessa esittää ehdokkaansa hallitukselle, johtoryhmässä käytyyn keskusteluun ja analyysiin perustuen.

Mestis