Intersport Erä-UrheiluJoensuun kaupunkiPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschTerveystaloKoffAutotalo HartikainenHonkarakenneMercedes-BenzNoPain
Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Kazakstanilainen taituri Artur Gatiyatov Kiekko-Poikiin!

Dataline

Kazakstanilainen taituri Artur Gatiyatov Kiekko-Poikiin!

Joensuun Kiekko-Pojat on solminut erittäin kovan luokan pelaajasopimuksen tulevaksi kaudeksi, kun Kazakstanilainen Artur Gatiyatov saapuu Joensuuhun.

22-vuotias Gatiyatov saapuu Joensuuhun Kazakstanin pääsarjan Nomad Nur-Sultanin joukkueesta. Taiturimainen hyökkääjä pelasi viime kaudella 43 ottelua tehoin 12+21=33. Myös kaudella 2020-2021 hyökkääjä teki 30 tehopistettä Nomad Nur-Sultanin paidassa. Gatiyatov tunnetaan erittäin lahjakkaana pelaajana ja kaudella 2018-2019 hän teki Venäjän kovassa nuorten sarjassa MHL:ssa 58 ottelussa 24+42=66 tehopistettä. Sama kautena hän loisti myös nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kisoista, kun hän oli koko kisojen pistepörssin kolmas tehopistein 5+3=8. Häneltä löytyy myös KHL-kokemusta kahden ottelun verran.

Gatiyatov saapuu Joensuuhun todella innoissaan.

- Todella innoissani tulen Joensuuhun ja odotan innolla, että pääsen tutustumaan uuteen joukkueeseen, seuraan ja faneihin. Haluan auttaa joukkuetta pääsemään mestaruuteen omilla vahvuuksilla tulevalla kaudella, kertoo Gatiyatov.

Seuran manageri Jaakko Lipponen ja päävalmentaja Kari Martikainen kommentoivat tuoretta sopimusta seuraavanlaisesti.

- Saatiin nyt kova vahvistus ja viihdyttävä hyökkääjä Joensuuhun. Hän tulee olemaan sarjan kovimpia pelaajia. Gatiyatov pystyy tekemään hyvin peliä ja myös lisäksi itse ratkaisemaan ne. Kiva nähdä mitä taiturimainen hyökkääjä tulevalla kaudella tarjoilee kotiyleisölle, toteaa seuran manageri Jaakko Lipponen. 

- Gatiyatov on erittäin taitava ja juonikas pelaaja. Hänellä on halu mennä urallaan eteenpäin. Uskomme, että hän pystyy tekemään Mestiksessä kovaa tulosta tulevalla kaudella, päättää päävalmentaja Martikainen.