Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Mico Luodolle kolmen ottelun pelikielto

17.03.2022

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä JoKP:n Mico Luodolle iso rangaistus ja pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sääntökirjan 48 kohdan mukaan ei ole olemassa puhdasta taklausta päähän tai niskaan/kaulaan. Samaisen kohdan mukaan taklaavan pelaajan täytyy välttää osumasta vastustajan päähän tai niskaan/kaulaan. Jos osuman tuloksena on kontakti vastustajan päähän ja isku kohdistuu valtaosin päähän sekä tällainen osuma päähän oli vältettävissä, tämä ei ole sallittua. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan/kaulan alueelle kohdistuvat teot. Suomen Jääkiekkoliiton kauden 2021-22 sääntöpoikkeusten mukaan päähän kohdistuneesta taklauksesta voidaan tuomita pieni rangaistus ja käytösrangaistus (2+10), iso rangaistus ja pelirangaistus (5+PR) tai ottelurangaistus.

Tilanteessa K-Vantaa pelaa kiekon pystysyötöllä ylöspäin kohti JoKP:n kenttäpäätyä. K-Vantaan pelaaja saa kiekon haltuunsa siniviivan tuntumassa, jatkaa kiekollisena JoKP:n puolustusalueelle ja jarruttaa noin ns. ringetteviivan kohdalla. Välittömästi pelaajan jarrutettua taklaa JoKP:n Mico Luoto tätä painavalla taklauksella. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Saadun selvityksen perusteella taklaus osuu vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Päähän kohdistuneen iskun voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että taklaustilanteessa taklaava pelaaja ns. kasvaa kontaktiin. Edelleen kurinpitoryhmä katsoo, että taklaavan pelaajan olisi tullut tiedostaa paremmin taklatun pelaajan haavoittuva asento. Päähän kohdistuneen iskun voima huomioiden kurinpitoryhmä katsoo taklauksen pitäneen sisällään huomattavan loukkaantumisriskin.

Edellä todettu sekä Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden JoKP:n Mico Luodolle määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistus.

Lähde: Mestis.fi

https://mestis.fi/fi/uutiset/2022/03/17/kiekko-poikien-mico-luodolle-kolmen-ottelun-pelikielto

Mestis