Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Mika Kupiainen Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi

29.04.2022

Joensuulaisille jääkiekko- ja yrityselämän ihmisille tuttu Mika Kupiainen, 54, on valittu Joensuun Kiekko-Poikien uudeksi toimitusjohtajaksi. Kupiainen aloittaa toimitusjohtajana 1.6.2022.

– Mikalla on yli 20-vuotta kokemusta urheiluliiketoiminnan johtamisesta ja toimitusjohtajan tehtävistä Karelia Golfista. Mika on koulutukseltaan taloustieteiden maisteri Joensuun yliopistosta ja hän on lisäksi suorittanut Urheilujohtamisen erikoisammatti- ja Urheilumanageroinnin tutkinnot Vierumäen urheiluopiston koulutusohjelmissa. Lisäksi hän on pelaajana entinen Kiekko-Poika, jolla sykkii iso Pohjois-Karjalainen jääkiekkosydän.  Mika tuntee myös paikallista yritys-/ elinkeinoelämää hyvin, joten nyt meillä on toimiston puolella todella kovat tekijät, kun Mika tulee manageri Jaakko Lipposen pariksi hommiin, Joensuun Kiekko-Poikien puheenjohtaja Paavo Linna kertoo.

Uudelta toimitusjohtajalta odotetaan verkostoitumista ja jalkautumista yhteistyökumppaneiden ja kannattajien pariin. Mika Kupiainen on aloittanut jo perehtymisen tehtävään ja työskentelee myyntiorganisaatiossa manageri Jaakko Lipposen apuna. Yhteistyötä JokP:n edustusjoukkueen ja Juniori Jokipoikien kanssa on tarkoitus tulevaisuudessa kehittää edelleen, yhtenä tärkeänä esimerkkinä pelaajapolun kehittäminen omista junioreista edustusjoukkueeseen.

Mika Kupiainen hyppää innoissaan mukaan JoKP Oy:n toimitusjohtajaksi.

- Joensuu on perinteinen jääkiekkokaupunki Suomen kiekkokartalla, jolla on hienot ja pitkät perinteet ja seuran talous on nyt saatu vakaalle pohjalle.

- JoKP korttelikiekossa aloitin v. 1975 Mehtimäen tekojäällä ja olen vuosikymmenten saatossa saanut olla mukana JoKP:n toiminnassa monessa eri roolissa: juniorina, edustusjoukkueen pelaajana (kapteeni v. 1995-1996), juniorivalmentajana, juniorin vanhempana ja nyt matka jatkuu toimitusjohtajan roolissa. Peliuran parhaat muistot JoKP:n riveissä olivat liiganousut v. 1989 ja 1991. Etenkin liigakarsintapelit Ässiä vastaan keväällä 1989 olivat huikeita pelejä. Mika Kupiainen muistelee.

- Suunnitelmissa oleva kilpajäähallin peruskorjaus antaa uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen tuleville vuosille. Suurella Kiekko-Poika sydämellä tartutaan uusiin haasteisiin, toteaa Kupiainen. 

- Jaakko (Lipponen), Kalle (Kerman), hallitus, omistajat, joukkue ja muu iso taustajoukko ovat tehneet erinomaista työtä haastavassa toimintaympäristössä menneet pari pelikautta. Tästä on hyvä jatkaa määrätietoista työtä hyvällä yhteistyöllä kaikkien kiekkoihmisten kanssa Joensuulaisen ja koko Pohjois-Karjalaisen jääkiekon kehittämiseksi tulevina vuosina , päättää Mika Kupiainen.

Mestis