Kuvakooste ja otteluraportti: Kiekko-Pojat – Hokki 5-4 JA

05.03.2021

Voitokas paluu karanteenista - kolme junioria teki debyyttinsä!

Kiekko-Pojat palasi kahden viikon koronakaranteenista perjantaina, kun se isännöi kotihallissaan
Kajaanin Hokkia. Otteluun lähdettiin mielenkiintoisista lähtökohdista, kun RoKista siirtyneen Rasmus
Smedbergin lisäksi debytointivuorossa oli kolme juniori-ikäistä pelaajaa. Antti Haikoselle, Tiitus
Kempakselle sekä Riku Vähäniitylle kamppailu oli aikuisten tasolla ensimmäinen laatuaan.

Aivan ensiminuuteilta asti paikkoja avautui tasaisesti molemmille joukkueille. Tarvittava hallinta oli
kuitenkin joensuulaisilla, ja ajassa 2:02 Jonne Brygger viimeisteli hienon osuman Olli Sorsan ja Juho
Juvosen alustuksesta. Erän loppupuolella Hokin Miro Keskitalo kampitti itsensä jäähyboksiin, ja
Samuel Salonen pääsi lisäämään johdoksi 2-0. Syöttöpisteet kippari Lehikoiselle sekä Juvoselle.

Teemu Siironen oli toisen erän näkyvin hahmo. Ensin hän huitoi itsensä jäähylle, ja myöhemmin
Juvonen ja Jussi Tammela vapauttivat hänet puolittaiseen läpiajoon, josta lopputuloksena komea
osuma ja kauden kolmas maali. Pian tämän jälkeen myös Hokki heräsi. Mikko-Matti Paakkola tälläsi
kauden ensimmäisen osumansa, ja nosti kajaanilaiset takaisin kamppailuun mukaan. Kahta minuuttia
myöhemmin Eemeli Ylitalo toi vieraat jo maalin päähän, komealla osumallaan josta syöttöpiste Jaakko
Kuusistolle. Oula Uskin istuessa jäähyä erän lopussa, Hokki tasoitti tilanteeksi 3-3 Niko Kuirin
osumalla.

Kolmannessa erässä Hokin valtava työteliäisyys ja paineistus tekivät tehtävänsä; Samu Pyykkönen
vei vieraat johtoon ylivoimalla, johon vaikuttivat suuresti myös joensuulaisten helpohkot jäähyt.
Salonen toi kuitenkin kotijoukkueen vielä tasoihin Valtteri Lipiäisen ja Ville Räsäsen syötöstä, ja
edessä oli jatkoaika. Lopulta ajassa 64:18 Jussi Tammela iski voittomaalin Siirosen sekä Lehikoisen
alustuksesta, ja kaksi pistettä jäi Joensuuhun.

Huomenna matkataan Keuruulle, jossa meitä isännöi KeuPa HT. Ottelu alkaa klo 17, ja sitä voi
seurata etänä Ruudun kautta! Otteluja ei toistaiseksi pääse katsomaan paikan päälle, ne pelataan