Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: K-Vantaa – Kiekko-Pojat 5-4

08.04.2021

Tiukka loppukiri ei riittänyt - ratkaisu Mehtimäellä lauantaina.

Kiekko-Poikien ja K-Vantaan välinen puolivälieräsarja jatkui torstai-iltana Vantaalla, jossa sarja oli
katkolla joensuulaisille. Jo tiistain ottelu näytti, että vastakkain ovat tällä hetkellä kaksi todella
laadukasta joukkuetta ja meno oli sen mukainen myös tänään ensi piirroista alkaen. Molemmilla
joukkueilla oli muutamia hyviä maalintekopaikkoja ensimmäisessä erässä, mutta ensimmäisen maalin
viimeisteli jo tiistaina säväyttänyt Jussi Tammela ajassa 13:31. Onnekkaan osuman alusti myöskin
hyvin edellisessä ottelussa pelannut Teemu Siironen. Tästä vantaalaiset sisuuntuivat silmin nähden,ja
tasoitusta saatiin odotella vain parisen minuuttia, jolloin Jarkko Pynnönen toi peliin lisää ilmettä.

Ennen ottelun alkua Mestiksen vuoden tulokkaana palkittu, kotijoukkueen Eetu Peltola vei isännät
johtoon heti toisen erän alkuminuuteilla ja antoi Kiekko-Pojille kylmää kyytiä. Tätä ilotulitusta ei
kuitenkaan liian pitkään kestänyt, sillä Christian Silfver huitoi itsensä jäähyboksiin vain puolitoista
minuuttia myöhemmin. Joensuulaisten illan ensimmäiseen osumaan syöttönsä antanut Siironen käytti
tilaisuuden hyödykseen, ja toi vieraat ylivoimalla tasoihin Ville Räsäsen ja Samuel Salosen antaessa
syötöt. K-Vantaa oli kuitenkin päättänyt aloittaa armottoman kissa ja hiiri-leikin, ja Eetu Mäki toi heidät
johtoon taas reilut puolitoista minuuttia myöhemmin. Osumaa tarkistettiin pitkään videolta, kunnes se
lopulta sai vihreää valoa. Juuso Perttilä lisäsi vieraiden tuskaa ennen erän puoliväliä, ja
päävalmentaja Benjamin Laurinkari otti tässä vaiheessa aikalisän joukkueelle. Tässä vaiheessa
vajaaseen yhdeksään minuuttiin oltiin nähty jo neljä maalia; kolme isännille ja yksi vieraille. Tasaisesta
ja vauhdikkaasta erästä löytyi tästä eteenpäin taklauksia, rangaistuksia ja tilanteita, mutta ei maalin
maalia.

Päätöserässä Kiekko-Pojilla oli havaittavissa pientä hermostumista. Turhankin helppoja jäähyjä tuli
liukuhihnalta, ja iännät karkasivat ajassa 8:29 jo 5-2-johtoon Julius Valtosen toimesta. Kun ottelua oli
vajaat kuusi minuuttia jäljellä, Laurinkari otti Leevi Nikkisen pois maalilta ja takaa-ajo alkoi. Ajassa
17:07 Olli Korhonen teki tilanteeksi ensin 5-3, ja Lauri Heino lisäsi kiriä puolitoista minuuttia
myöhemmin. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, ja K-Vantaa siirsi ratkaisun lauantaille 5-4-voitollaan.

Kolmas ja ratkaiseva osaottelu pelataan lauantaina klo 17 alkaen PKS Areenalla. Tällä hetkellä ottelut
näkee vain Ruudun kautta, sillä ne pelataan suljetuin ovin. Ottelun voittaja etenee Mestiksen kevään