Otteluraportti: Ketterä – Kiekko-Pojat 3-2

24.03.2021

Tulinen revanssimatsi Ketterää vastaan toi tappion.

Keskiviikon revanssipeli Ketterää vastaan alkoi - tai jatkui - yhtä sähköisissä merkeissä kuin
edellinenkin kamppailu oli. Ensimmäiseen erään Kiekko-Pojat otti kaksi, ja Ketterä toiset kaksi jäähyä.
Ensimmäinen mielenkiintoinen tilanne tapahtui tasan 11 peliminuutin kohdalla. Niko Ahoniemi vetäisi
läpiajoon päässeeltä Jonne Bryggeriltä jalat alta, ja tilanteesta tuomittiin ansaitusti rangaistuslaukaus.
Maalia lähti hakemaan ensimmäiset pelinsä loistavasti pelannut Oliver Kapanen, mutta hän ei lopulta
aivan onnistunut maalinteossa. Erän loppusekunneilla Kapanen otti vielä 2+10 minuutin
rangaistuksen selästä taklaamisesta. Ketterä pääsi vielä huipputilanteeseen, mutta Eetu Randelin oli
todellakin mies paikallaan.

Toisessa erässä tunteet kuumenivat entisestään. Ketterä otettua kaksi jäähyä heti kättelyssä, neljän
minuutin jälkeen Jussi Tammela otti vaihtoaitioiden edessä yhteen Saku Forsblomin kanssa ja
molemmat joutuivat piinapenkille miettimään tekosiaan. Pientä tulenarkuutta Karjalan derbyssä oli
muutenkin nähtävillä, mutta ei maalipaikkoja vieläkään. Ajassa 9:01 kotijoukkueen Henry Karjalainen
vei kauden kahdeksannella osumallaan Ketterän johtoon, ja hetkeä myöhemmin Niki Blomberg
vaikeutti Kiekko-Poikien nihkeää tilannetta entisestään ottaessaan kaksiminuuttisen poikittaisesta
mailasta. Tästä seurannut kotijoukkueen ylivoima poiki toisen maalin, Roope Mäkitalon lavasta.
Huippuottelun pelannut Eetu Randelin loukkaantui ajassa 12:32 pahan oloisesti. Hänet vaihdettiin
Leevi Nikkiseen. Samuel Salonen onnistui muutaman piristyneemmän hyökkäyksen päätteeksi
tuomaan vieraat maalin päähän kauden 13. osumallaan.

Päätöserän alussa Kiekko-Pojat pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta Santeri Lipiäinen pysäytti useat
loistavat maalintekoyritykset. Tämän jälkeen molempiin joukkueisiin tuli pelillisesti selvää lisävauhtia.
Erän puolivälin tienoilla Ketterä siirtyi 3-1-johtoon, kun Niko Ahoniemi ohitti Nikkisen
yläkulmavedollaan. Vain sekunteja myöhemmin joukkueen Henry Karjalainen lähti kampituksesta
jäähylle, ja Kapanen pääsi rokottamaan kolmannella osumallaan ylivoimalla tuoden joensuulaiset taas
maalin päähän. Tämän jälkeen niin Marlo Koponen kuin Niki Blombergkin hankkivat itselleen
suihkukomennukset, Koponen koukkaamisesta ja Blomberg laitataklauksesta. Lopun kiri ja aikalisä ei
Kiekko-Poikia auttanut, ja tuloksena tiukka tappio.

Runkosarjan viimeiset kamppailut käydään perjantaina ja lauantaina. Perjantaina joukkue kohtaa
kotonaan IPK:n klo 18:30 alkaen, ja lauantaina Hermes isännöi meitä Kokkolassa. Kyseinen ottelu
alkaa klo 17. Molemmat ottelut näkee vain Ruudun kautta, sillä ne pelataan suljetuin ovin.

Ketterä - Kiekko-Pojat 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)

29:01 1-0 Henry Karjalainen (Roope Reini, Jere-Matias Alanen)

30:30 2-0 Roope Mäkitalo (Arttu Rämö, Matias Varttinen) YV

37:51 2-1 Samuel Salonen

49:33 3-1 Niko Ahoniemi (Jesse Liuksiala, Roope Reini)

49:52 3-2 Oliver Kapanen (Samuel Salonen, Ville Räsänen) YV