Otteluraportti: Kiekko-Pojat – IPK 0-4

21.04.2021

Kausi päättyi neljänteen sijaan.

Kiekko-Poikien upea kausi huipentui keskiviikkona pronssiotteluun. Vuoden mestisseuraksi
alkuviikolla kruunattu joukkue kohtasi kauden viimeisessä ottelussaan kotonaan Iisalmen IPK:n.

Avauserässä nähtiin molemmilta joukkueilta sitä kaikkein parasta tekemistä. Vauhdikas avauserä
tuotti yhden maalin - ajassa 3:33 vierasjoukkue avasi maalitilit, kun Bastien Maia vapautti Aapo
Aholan puolittaiseen läpiajoon. Erän loppupuolella vierasjoukkueen Janne Hämäläinen lähti istumaan
kaksiminuuttista koukkaamisesta, ja Kiekko-Pojille avautui paikka tasoitusmaalille. Ensimmäisessä
erässä sitä ei kuitenkaan nähty.

Toisessa erässä kotijoukkue sortui ottamaan turhia jäähyjä. Vajaan viiden minuutin jälkeen Lauri
Heino lähti istumaan jäähyä korkeasta mailasta, ja puolivälin tienoilla Jussi Tammela hankki itselleen
2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. IPK pääsi ylivoimatilanteen
tuoksinnassa lisäämään johtoaan 2-0-tilanteeseen, ajassa 13:17. Maalin tekijänä tällä kertaa Mikko
Juusola. Toisen erän lopussa Olli Korhonen joutui jättämään harmittavasti ottelun kesken saatuaan
kiekon kasvoihinsa.

Päätöserässä isännät saivat jo muutaman hyvän paikan, mutta jääkiekossa ei valitettavasti koppeja ja
tolppia lasketa. Sen sijaan iisalmelaiset pääsivät tuulettamaan maalia jo kolmatta kertaa, kun
Hämäläinen vei ajassa 6:19 vieraat askeleen lähemmäs seuran historian ensimmäistä Mestis-mitalia.
Benjamin Laurinkari otti ajassa 16:24 aikalisän, ja Leevi Nikkinen lähti maaliltaan. Lopulta Niki
Koskinen löi viimeisen niitin IPK:n pronssimitalille tyhjällä maalillaan, ja näin ollen pronssi matkasi
Iisalmeen.

Onnittelemme lämpimästi IPK:ta pronssimitalista. Joensuun Kiekko-Pojat kiittää kaikkia tällä kaudella
mukana olleita yhteistyökumppaneita, pelaajia, toimihenkilöitä sekä ennen kaikkea teitä, kannattajat!