Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Kiekko-Pojat – K-Vantaa 6-3

06.04.2021

Playoff-kevät käyntiin komealla voitolla!

Kevään playoff-ottelut alkoivat Kiekko-Poikien osalta tiistai-iltana. Vastustaja K-Vantaa aloitti
pudotuspelit jo edellisellä viikolla, jolloin se pudotti villi kortti-kierroksella jatkosta Peliitat. Pirteästi
edellisviikon peleissä esiintynyt vantaalaisjengi avasi maalihanat jo viiden minuutin pelin jälkeen
Konsta Hirvosen toimesta, Rasmus Lahnaviikin ja Aleksi Halmeen toimiessa alustajina. Puolitoista
minuuttia myöhemmin Kiekko-Pojat tuli tasoihin Jussi Tammelan ylivoimamaalilla. Syöttäjinä maalissa
Matias Mustonen ja Olli Korhonen, vastustajien Jolle Nikanderin istuessa jäähyllä huitomisesta.

Toinen eräkään ei päästänyt maalivahteja helpolla. Ajassa 1:17 Juuso Perttilä vei vastustajat jälleen
johtoon. Kotijoukkueen toi tasoihin paria minuuttia myöhemmin Lauri Heino, Teemu Siirosen sekä
Wiljami Kupiaisen huippusyötöistä. Tasaisen ja nopeatempoisen erän kuluessa maalintekijä Heino
kerkesi koukata itsensä vielä jäähyllekin. Vahva alivoimanelikko painosti kuitenkin oikeaan aikaan
oikeassa paikassa, ja lopulta erän loppupuolella Samuel Salonen vei kotijoukkueen johtoon
ensimmäistä kertaa ottelun aikana. Hienon osuman syöttäjinä toimivat Santeri Koponen sekä Oula
Uski. Erätauolle siis lukemissa 3-2.

Päätöserään vantaalaiset lähtivät hakemaan vimmatusti tasoitusosumaa. Nuutti Viitasalo tosin otti
jäähyn korkeasta mailasta erän alkupuolella, ja Kiekko-Pojat pääsi hakemaan neljättä maaliaan -
toistaiseksi tuloksetta. Kuitenkin, kyseisestä jäähystä muodostui tietynlainen aallonmurtaja ottelulle ja
todistamaan päästiin kaksikin upeaa osumaa. Ensin vastustajien Hirvonen pääsi Lahnaviikin ja Miika
Heiskarin alustuksesta tälläämään illan toisensa - upealla tavalla kieltämättä. Kun Viitasalon jäähyä oli
vielä jäljellä puolisen minuuttia, Siironen pääsi tälläämään Valtteri Lipiäisen sekä Uskin syötöstä
hienon maalin, lähes tyhjiin. Näin ollen kotijoukkue pääsi taas johtolukemiin ennen erän puoliväliä.
K-Vantaa otti ajassa 14:34 kohtalokkaan joukkuerangaistuksen peluutettuaan liikaa pelaajia samaan
aikaan, ja Kiekko-Pojilla oli mahdollisuus naulata tulos kiveen asti. Aivan tässä vaiheessa
loppuesitystä ei nähty, mutta ajassa 17:05 Rasmus Smedberg polki läpiajoon, ja löi tuloksiksi 5-3.
Tammela lisäsi vielä kotijoukkueen maalimäärää illan toisellaan, ja ottelusarjan ensimmäinen voitto jäi
Joensuuhun!

Pudotuspelisarjan toinen osaottelu pelataan torstaina klo 18:30 alkaen Vantaan Trio Areenalla. Tällä
hetkellä ottelut näkee vain Ruudun kautta, sillä ne pelataan suljetuin ovin.

Kiekko-Pojat - K-Vantaa 6-3 (1-1, 2-1, 3-1)

5:14 0-1 Konsta Hirvonen (Rasmus Lahnaviik, Aleksi Halme)

7:00 1-1 Jussi Tammela (Matias Mustonen, Olli Korhonen) YV

21:17 1-2 Juuso Perttilä (Jarkko Pynnönen, Roope Niskanen)

24:10 2-2 Lauri Heino (Teemu Siironen, Wiljami Kupiainen)

38:02 3-2 Samuel Salonen (Santeri Koponen, Oula Uski) AV

48:52 3-3 Konsta Hirvonen (Rasmus Lahnaviik, Miika Heiskari) AV

49:23 4-3 Teemu Siironen (Valtteri Lipiäinen, Oula Uski) YV