Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Mestiksen Talviklassikko-ottelut saavat jatkoa Joensuussa – Kiekko-Pojat kohtaa tammikuussa Bolt-stadionilla Jokerit ja Kiekko-Espoon

24.08.2023

Mestiksen Talviklassikko-ottelut saavat jatkoa Joensuussa – Kiekko-Pojat kohtaa tammikuussa Bolt-stadionilla Jokerit ja Kiekko-Espoon
 
Tammikuussa 2024 Joensuussa toteutuu pitkäaikainen haave, kun Kiekko-Poikien isännöimät ulkoilmaottelut saapuvat vihdoin Mehtimäen pesäpallostadionille kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Ensimmäinen ottelu Kiekko-Pojat – Jokerit pelataan 13.1., ja viikon kuluttua 20.1. isäntiä vastaan asettuu Kiekko-Espoo.
 
”Haluamme tarjota Kiekko-Poikien yhteisölle ja kaikille joensuulaisille unohtumattomia elämyksiä tuomalla Talviklassikot kaupunkiimme tammikuussa. Kaiken lisäksi vastustajat tähän tapahtumaan ovat täydelliset”, kommentoi Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen, viitaten paluun suomalaiselle kiekkokartalle tehneisiin Jokereihin sekä Mestiksen hallitsevaan mestariin Kiekko-Espooseen.
 
Talviklassikko-otteluiden yleisökapasiteetti on 3500, ja tarvittaessa lisääkin tilaa saadaan järjestettyä. Ottelut ovat herättäneet Joensuussa vahvaa kiinnostusta, sillä stadionin aitiot on jo nyt melkein loppuunmyyty ennakkoon.
 
”Mestiksellä on edessään kaikkien aikojen kausi. Joensuun Talviklassikko on mahtavaa jatkumoa viime kaudella Rovaniemessä järjestetyille ulkoilmaotteluille, jotka keräsivät vahvan huomion niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Olisi hienoa nähdä Talviklassikoiden lunastavan paikkansa jokavuotisina tapahtumina eri Mestis-paikkakunnilla.  Tämä on sitä jääkiekkoromantiikkaa parhaimmillaan”, Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro sanoo.
 
”Joensuussa on hienot kiekkoperinteet, ja juuri tämän tyyppiset tapahtumat vaalivat niiden jatkuvuutta. Uskon, että Mehtimäen stadionin olosuhteet toimivat erinomaisesti tämän tyyppisessä ulkoilmatapahtumassa. On hienoa, että Joensuun kaupungilla on halua yhdessä urheiluseurojen kanssa lisätä kaupungin elinvoimaa. Meidän tulee huolehtia yhdessä siitä, että jääkiekko pysyy kaikkien suomalaisten saavutettavissa”, Aro jatkaa.
 
Joensuun tulevat ulkoilmaottelut ovat järjestyksessään Mestiksen neljäs ja viides. Ensimmäisen kerran Mestiksessä pelattiin ulkojäillä Savonlinnassa vuonna 2009, ja sitä seuraavan kerran Suomen viihdyttävin lätkää nähtiin Rovaniemellä helmikuussa 2023. Järjestys olisi ollut toinen, jos kohtalo ei olisi puuttunut peliin.
 
Alun perin ulkoilmaottelut oli tarkoitus järjestää Joensuun Laululavalla nimittäin jo 2020/2021. Kaikki oli jo valmiina – pohjat oli jo tehty, kentälle oli kuljetettu 20 kuormallista soraa ja hiekkaa, kaukalokin oli pystyssä… ja sitten tuli korona.
 
”Suunnitelmat tapahtumalle olivat olleet valmiina jo pari vuotta, ja nyt pääsemme ne vihdoinkin toteuttamaan. Tulemme pelaamaan maailman hienoimmalla pesäpallostadionilla, joka soveltuu Talviklassikko-otteluihin loistavasti”, Lipponen kertoo.
 
Ulkoilmaotteluiden järjestäminen on kova ponnistus koko yhteisöltä, ja Talviklassikko-tapahtumassa ovatkin vahvasti mukana myös Joensuun kaupunki.
 
”Näin suuri tapahtuma ei synny itsestään, mutta näitä poikkeuksellisia tapahtumia myös tekee mielellään. Tämä on elämys faneille, yhteistyökumppaneille ja kaikille joukkueiden jäsenille. Myös Joensuun kaupungin liikuntapalveluilla on iso rooli tapahtuman teossa, eikä sovi unohtaa Joensuun Mailaa, jonka kanssa saimme sovittua stadionin käytöstä”, Lipponen kiittelee.
 

Joensuun Talviklassikko-ottelut 2024

La 13.1. klo 17:00 JoKP – Jokerit

La 20.1. klo 17:00 JoKP – Kiekko-Espoo
 
Liput tulevat myyntiin maanantaina 28.8. klo 9.00 Lippu.fi -palvelussa.

Mestis