Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Superlupaus Vinni Kiekko-Poikiin - Eronen palaa Joensuuhun

08.06.2023

Joensuun Kiekko-Pojat ja Helsingin HIFK ovat sopineet koko kauden kattavasta maalivahtilainasta, kun HIFK:n sopimusmaalivahti Eemil Vinni saapuu Joensuuhun.

17-vuotiasta Vinniä on pidetty yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista maalivahdeista ja hänestä on yleisesti odotettu kärkikierrosten varausta NHL:n varaustilaisuudessa 2024. Viime kaudella Vinni pelasi HIFK:n U20 joukkueessa 32 ottelua torjuntaprosentin ollessa 89.4%. Kauden aikana hän debytoi myös HIFK:n liigajoukkueen maalilla kahdessa ottelussa. Maalivahtilupaus pääsi loistamaan myös kauden aikana 18-vuotiaiden maajoukkueessa ja myös arvostetussa nuorten maajoukkuepelaajien turnauksessa Hlinka Gretzky Cupissa, jossa Vinni torjui neljässä ottelussa torjuntaprosentilla 92.7%.

Kiekko-Pojat on tehnyt myös kaksi muuta maalivahtisopimusta, kun joensuulaiset Iiro Eronen ja Veeti Koppinen ovat allekirjoittaneet vuoden mittaiset sopimukset.

Eronen ,19, palaa muutaman pelatun kauden jälkeen kasvattajaseuraansa Lahden Pelicansin U20 joukkueesta. Eronen torjui päättyneellä kaudella Pelicansin U20 joukkueessa yhteensä 15 ottelussa torjuntaprosentin ollessa 90.7%.

Koppinen ,18, liittyy Kiekko-Poikien joukkueeseen seuran U20 joukkueesta. Koppinen pelasi päättyneellä kaudella Jokipoikien U20 joukkueessa Mestistä yhteensä 28 ottelua torjuntaprosentilla 92.6%.

Seuran manageri Jaakko Lipponen kommentoi tuoreita sopimuksia seuraavanlaisesti.

- Ensiksi kiitos Helsingin HIFK:lle, että Eemil saadaan tänne koko kauden ajaksi lainalle. Tämä laina palvelee varmasti kaikkia osapuolia, toteaa Lipponen.

- Vinni on isokoinen ja nopea maalivahti, joka omaa myös erittäin hyvät pelitaidot. Hän on tulevaisuuden huippumaalivahti ja hienoa saada hänet Joensuuhun, jatkaa Lipponen.

- Lisäksi on hienoa, että saatiin kahden oman kasvatin kanssa tehtyä sopimukset. Erosen Iiroa on tarkkailtu jo pidempää, vaikka onkin pelannut muualla kuin Joensuussa. Hyvä juttu, että Iiro halusi palata takaisin Joensuuhun. Koppisen Veeti on näyttänyt vuorostaan meidän junioreissamme, että on mennyt paljon eteenpäin maalivahtina ja pelasi viime kaudella hyvän kauden U20 joukkueessa. Meillä on kasassa nyt hyvä maalivahtikolmikko, päättää Lipponen.

Mestis