Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Uski palaa kotiin

29.05.2024

Joensuun Kiekko-Pojat on solminut tulevaksi kaudeksi pelaajasopimuksen joensuulaisille tutun keskushyökkääjän kanssa, kun Oula Uski, 32, palaa Joensuuhun 1+1 vuotisella sopimuksella.

Isokokoinen hyökkääjä on pelannut viime kaudet Keski-Euroopassa. Viimeiset kaksi kautta Uski on pelannut Saksassa Oberliigaa.

Päättyneellä kaudella hyökkääjä pelasi Heilbronner Falken joukkueessa 42 ottelua ja teki niissä tehopisteet 20+35. Saksassa kahden kauden aikana pelejä kertyi yhteensä 95 ottelua ja pisteitä Uski teki pelatuissa otteluissa yhteensä 48+76=124.

Oula Uskilta löytyy kokemusta Mestiksestä jo ennestään 234 ottelun verran. Lisäksi hän on pelannut Euroopassa myös Ranskassa, Puolassa, Unkarissa ja Ruotsissa.

Seuran manageri Jaakko Lipponen ja Oula Uski kommentoivat sopimusta seuraavanlaisesti. 

- ⁠Loistava asia, että Oula halusi palata takaisin Joensuuhun. Saadaan joukkueeseen todella paljon kokemusta. Oula on erittäin monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy pelamaan myös yli- ja alivoimaa. Lisäksi hän tulee olemaan sarjan parhaita aloittajia, kertoo Lipponen. 

- ⁠Hienoa pelata kotikaupungin joukkueessa muutaman vuoden tauon jälkeen. Tänne ollaan rakentamassa uutta kiekkohuumaa seuraavan kahden vuoden aikana. Tuon joukkueeseen johtajuutta ja näytän esimerkilläni miten voittavia asioita tehdään yhdessä, päättää Uski.

Mestis