Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Brygger ja Ahopelto palaa Joensuuhun - Dvorakille jatkosopimus!

02.04.2024

Joensuun Kiekko-Pojat on solminut tulevaksi kaudeksi sopimukset kolmen tutun pelaajan kanssa, kun Jonne Brygger, Juho Ahopelto ja Adam Dvorak pelaavat tulevalla kaudella Kiekko-Poikien paidassa.

Brygger, 23, palaa Joensuuhun vuoden tauon jälkeen. Päättyneen kauden hyökkääjä pelasi Rovaniemellä RoKissa 43 ottelua tehoin 7+11. Playoffeissa hän teki 7 otteluun tehot 0+4. Tuleva kausi on Bryggerille jo viides Joensuussa ja hän on edustanut Kiekko-Poikia yhteensä 181 runkosarjan ottelussa. Parhaan kautensa pisteiden valossa hyökkääjä on pelannut Kiekko-Pojissa kaudella 2022-2023, kun hän teki 51 ottelussa tehopisteet 18+13=31. 

Jonne Brygger palaa mielissään Joensuuhun.
"Päätös palata Joensuuhun ja Kiekko-Poikiin oli minulle helppo. Mahtavaa päästä pukemaan Kiekko-Poikien paita jälleen päälle ja lähteä yhdessä tavoittelemaan sitä kirkkainta. Nähdään fanit syksyllä", päättää Brygger.

Toinen paluumuuttaja on 25-vuotias maalivahti Juho Ahopelto. 
Ahopelto muistetaan Joensuussa toissa kevään hienoista otteista pudotuspeleistä ja oli yksi joukkueen tärkeimpiä palasia, kun Kiekko-Pojat selvitti tiensä mitalipeleihin. Päättyneen kauden Ahopelto torjui kiekkoja Savonlinnan SaPKon paidassa 23 ottelussa ja torjuntaprosentin näyttäessä runkosarjassa 89,3%. Playoffien seitsemässä ottelussa Ahopellon torjuntaprosentti oli 91,6%. 

Juho Ahopelto haluaa kirkastaa toissa kauden muistot.
"Viime kerralla Joensuusta jäi erittäin hyvät muistot. Mehtimäellä oli huikea tunnelma joka ilta. Tulevalla kaudella lähdetään kirkastamaan ne muistot vieläkin paremmaksi uudessa huikean hienossa hallissa" , kertoo maalivahti Ahopelto.

Jatkosopimukseen nimen on laittanut myös toinen viime kauden tsekkihyökkääjistä, kun Adam Dvorak on allekirjoittanut vuoden sopimuksen.
19-vuotias Dvorak tuli Joensuuhun kesken kauden Tsekin pääsarjasta HC Plzen joukkueesta. Hyökkääjä pelasi Kiekko-Poikien paidassa yhteensä 30 ottelua tehden niissä yhteensä 8+14=22 tehopistettä.

Dvorak jatkaa innolla Kiekko-Pojissa.
"Tavoite ja halu oli jatkaa Joensuussa. Täällä on ollut erittäin hyvä olla ja kehittyä pelaajana. Uskon, että olen tulevalla kaudella vieläkin tehokkaampi ja kokonaisvaltaisempi pelaaja Mestiksessä", toteaa Dvorak.

Myös Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen on hyvillä mielin tuoreista sopimuksista.

"Erittäin tyytyväisiä olemme kaikista näistä tuoreista sopimuksista. Jonne on erittäin monipuolinen ja hyvä pelaaja joukkueeseen, hän antaa aina kaikkensa oman joukkueen eteen ja pystyy tekemään myös tulosta. Juho näytti jo toissa kaudella, että pystyy olemaan voittava maalivahti Mestiksessä. Hän tulee olemaan toinen tärkeä palanen meidän maalivahti osastolla ensi kaudella. ⁠Adam pelasi jo hyvän tulokaskauden Mestiksessä. Hän on vasta 19-vuotias, joka kehittyy vielä paljon. Adamin tuntien hän tulee kesällä tekee valtavan määrän hommia, niin uskon vahvasti että hän pystyy olemaan tulevalla kaudella vieläkin parempi pelaaja", päättää Lipponen.

Mestis