Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Milán Horváth Kiekko-Poikiin

08.04.2024

Joensuun Kiekko-Pojat on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Unkarin maajoukkuepuolustajan Milan Horvathin kanssa.

23-vuotiaalta Horvathilta löytyy ikäisekseen jo paljon kokemusta ammattilaissarjoista ja myös viime kevään Tampereella pelatuista MM-kisoista seitsemän ottelun verran.

Pelattuaan ensimmäisen kautensa ammattilaisena Unkarin Erste-ligassa vasta 18-vuotiaana, murtautui Milan jo seuraavalla kaudella ICEHL- joukkue Fehervar AV19:n kivikovaan puolustuskuusikkoon.

ICEHL:ssa Horvatilla on kokemusta yhteensä 111 ottelun verran. Parhaan kautensa puolustaja pelasi Fehervar AV19 joukkueessa kaudella 2021-2022, kun puolustaja teki 44 otteluun 3+8=11 tehopistettä.

Tämän jälkeen kokemusta on kertynyt myös Champions hockey leaguesta ja A-sarjan MM-kisoista. Päättyneen kauden puolustaja pelasi Ranskan pääsarjassa Briancon joukkueessa 44 ottelua tehoin 4+10. 

Manageri Jaakko Lipponen ja päävalmentaja Kasper Vuorinen kommentoivat sopimusta seuraavanlaisesti.

•⁠  ⁠Milan on hyvin liikkuva ja erittäin fiksusti pelaava all around-puolustaja, joka tekee kentällä hyviä ja oikeita ratkaisuja, kertoo Lipponen.

-  Saadaan valmennukselle tuttu ja tavoitteellinen huippu-urheilija. Ikäisekseen erittäin kokeneen pelaajan voi heittää jäälle tilanteessa kuin tilanteessa, joukkueen tarvitessa voittavia suorituksia, päättää päävalmentaja Vuorinen.

Mestis